E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriRönesans'a Singapurlu ortak---

Rönesans'a Singapurlu ortak

Rönesans'a Singapurlu ortak
31 Ekim 2014 - 04:53 borsagundem.com

Singapur'un devlet varlık fonu GIC, Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a 250 milyon euroluk sermaye artırım yoluyla yüzde 21.4 oranında ortak oluyor

Singapurun devlet varlık fonu Government of Singapore Investment Corporation (GIC), Rönesans Grubu’nun Türkiye’de faaliyet gösteren gayrimenkul kolu Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ’ye (RGY) 250 milyon euroluk sermaye arttırımı yoluyla yüzde 21.4 oranında ortak oluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rönesans Holding’in Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “Bu ortaklık, gayrimenkul alanındaki en saygın küresel yatırımcılardan biriyle olan ilişkilerimizi daha da güçlendirecek. Daha önce üç proje kapsamında ortaklık kurduğumuz GIC’yi RGY platformu seviyesinde de görmekten çok memnunuz. RGY’nin Türkiye ticari gayrimenkul sektöründeki ağırlığını GIC işbirliği ile pekiştirmek için sabırsızlanıyoruz” dedi. GIC’nin Avrupa Gayrimenkul Bölge Başkanı Chris Morrish ise Türkiye’deki ilk kurumsal gayrımenkul yatırımlarını ülkenin en tanınmış gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan RGY’ye ortak olarak yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. 

Morrish, “Uzun vadeli yatırımları tercih eden bir fon olarak, büyüyen Türkiye piyasasının, cazip yatırım fırsatları sunacağından eminiz” dedi.  RGY ve GIC 2012 ve 2013’de, Optimum İstanbul, Optimum Ankara ve Optimum İzmir Alışveriş Merkezlerinde yüzde 50 -50 ortaklık tesis etmişlerdir. Söz konusu ortaklık işleminin, yasal onayların alınması sonrası 2014’ün son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ethem31 Ekim 2014 09:17

    singaput hongkong malezya endonezya japonya nın nın turkiye borsasına dikkati çekilmeli. aynı patronlara ait aynı nitelikli bir çok şirket birleştirilerek dernleştrilmeli borsda. varlıkları 20 katına çıkmışlara da bedelsiz sermaye artırımı yapılmalı. ayrıca daha nitelikli buyuk şirketler girmeli borsaya. turkiye ekonomisine katkı çin byuk ve derin şirketler borsada oluşmalı