E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRogers'tan kariyer tavsiyesi---

Rogers'tan kariyer tavsiyesi

Rogers'tan kariyer tavsiyesi
21 Ekim 2014 - 11:16 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, iş hayatına yeni atılacaklara paradan önce doğru iş olup olmadığına bakmalarını tavsiye etti

Yatırım dünyasının en önemli isimlerinden Jim Rogers’tan kariyer tavsiyesi geldi. Street Smarts adlı bir kitap çıkaran yatırım gurusu kitabında, yeni bir işe başlayacaklar için temel önceliğin paradan ziyade gidilecek işin kişi için doğru iş olup olmadığına bakılması gerektiğini söyledi.

ÖNEMLİ TAVSİYE

Yatırım gurusu, “Para benim için önemsizdir. Benim herkese, çocuklarıma bile verdiğim tavsiye şu: Bir işten ne kadar kazanacağınızı sormaktan önce o işin sizin için doğru iş olup olmadığına, o ofisin sizin için doğru yer olup olmadığına karar verin. Eğer doğru yerse, siz doğru işi yaparsınız ve para da yanında gelir. Sizi temin ederim, para sizi bulacaktır. Para soracağınız şeyler sıralamasında son sırada yer almalı” dedi.

PARA ONU BULDU

Rogers, 1973 yılında bir yatırım bankasında çalışırken, kendi hedge fonu Quantum Funds’ı kurmak için görevini bıraktığında, daha önce kazandığından yüzde 75 daha az alıyordu. Ancak kendisinin de dediği gibi para Rogers’ı buldu. George Soros ile birlikte kurdukları fon, kuruluşundan sonra geçen 10 yılda yüzde 4200 büyüdü ve en popüler fonlardan biri haline geldi. Benzer bir tavsiye, Apple’ın kurucusu Steve Jobs’tan da gelmişti. Jobs, üniversite öğrencilerine verdiği bir seminerde, “Sevdiğiniz şeyi bulun” demişti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)