E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRogers: Piyasalar aşırı iyimser---

Rogers: Piyasalar aşırı iyimser

Rogers: Piyasalar aşırı iyimser
22 Ocak 2017 - 19:25 borsagundem.com

Geçtiğimiz 50 yılda pek çok kriz görmüş olan yaşlı yatırımcı Jim Rogers, yaşanan gelişmelerden endişeli görünüyor.

Rogers Holding'in başkanı olan ünlü yatırımcı Jim Rogers, "Piyasalarda bol miktarda iyimserlik var. İnsanlar sözkonusu olan Trump olunca yalnızca iyi kısımlara odaklanıyor. Ancak Trump ofisine geçince ne yapacağını kimse söylemiyor. Bu belirsizlik de beni rahatsız ediyor. Kendisi bir ticari savaşı çok istiyor ve bu gerçekleşirse, her şeyi satmak lazım" ifadelerini kullandı.

Rogers, her şey derken, Trump'ın seçilmesinden bu yana sert bir yükseliş yaşamış olan hisse senetlerini kastediyor.

Bu yükselişi getiren iyimserliğin bir kısmı geçtiğimiz haftalarda azalış gösterdi. Trump ve taraftarları arasında yaygın bir görüş ama doğru ama yanlış ABD'nin yaşadığı her sorundan küreselleşmeyi sorumlu tutuyor.

Rogers sözlerini şöyle sürdürüyor:
"İyi biliyorum ki ticari savaşlar her zaman felaketle sonuçlanıyor. İflaslara ve gerçek savaşlara neden oluyor. Tarih bize gösteriyor ki ticari savaşların kazanını olmuyor. Ne acıdır ki pek az insan tarihten ders çıkarabilme yetenğine sahip. İnsanlar bunu görmezden geliyor. Çünkü insanlar eskiden beri en güçlü olanın en akıllı insan olduğunu zannediyorlar."

Trump, Oval Ofis'e geçerken serbest ticaret karşıtı söylemelerle dolu bir yol izledi. Bu söylemlere, Çin'i yüzde 45 gümrük vergisi ile cezalandırmak ve ülkeyi bir döviz manipülatörü olarak ilan etmek de dahil oldu.

Analistler Çin ve Rusya arasındaki böylesi bir çekişmenin felç edici etkileri olabileceğini ve küresel ekonomiyi resesyona sürükleyebileceğini dile getiriyor.

Ünlü yatırımcı bununla birlikte, Trump'ın kampanyasında yer alan olumlu unsurlara odaklanarak bir ticari savaşa girmekten kaçınabileceğini de kabul ediyor ve bu konuda
"Eğer iyi şeyler yaparsa, o takdirde yaşanacak iyi günlerimiz hala var demektir" ifadelerini kullanıyor.
Piyasalar için en belirgin tehdit unsurunu hiç kimse Trump'ın ofisine geçtikten sonra ne yapacağını kimsenin bilmemesi olarak değerlendiren Rogers, halen Trump'ın ne yapacağına çok da bağlı olmayan parlayan bir yıldız olduğunu bunun da dolar olduğunu belirtiyor.

Rogers, "Bu dolar biriktirmek için uygun bir zaman ve benim inancıma göre dolar 2018 yılına kadar yükselişini sürdürecek" ifadelerini kullanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv23 Ocak 2017 11:27

    dünyada tranpın da gelmesiyle ekonomi savaşları başlamıştır en önemli yatırım aracı altın olacaktır

  • KARTALAĞABEYLİ22 Ocak 2017 20:44

    İNGİLİZ STERLİNİ DAHİL.ALTIN GÖRECELİ

  • KARTALAĞABEYLİ22 Ocak 2017 20:43

    ANLAŞILAN SOROS HİSSE SENEDİ ..TAHTA KURUSU İSE HEC İŞLEMLERİNE POZİSYON ALACAK.GÜÇ BİRLİĞİ YAPMIŞ ESKİ ORTAKLAR.EURUSD PARİTESİNE DİKKAT....