E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRiski sevmeyenler pozisyon azaltsın---

Riski sevmeyenler pozisyon azaltsın

Riski sevmeyenler pozisyon azaltsın
09 Temmuz 2014 - 08:53 borsagundem.com

Fed'in açıklayacağı tutanaklar piyasalara etki edebilir

BDDK tarafından açıklanan bankacılık sektör verilerinde Mayıs ayı ile itibariyle ikinci çeyreğin karlılık açısından pozitif geleceği beklentisi sonrası Borsa İstanbul'da yukarı yönlü hareketler 
desteklenirken, tekrardan ana trendin içerisine hareket etti ve teknik anlamda son düşüş dalgası 'ayı tuzağı' olarak adlandırmamıza sebep oldu. Bu yüzden yukarı yönlü potansiyel bugün için azalmış olsa da genel trendin kısa vade içerisinde yeniden risk iştahının artmasıyla birlikte ana direnç seviyelerine doğru hareket edeceği beklentisini güçlendirmekte. Ülke risk primi yatay hareket ederken, uluslararası yatırımcı kompozisyonunda sınırlı yukarı hareket var. Ağustos vade de ise uzun pozisyon ağırlığının artmış olması orta vade için pozitif. 
Yurt içinde gündem sakinliğini korurken, yurt dışı tarafında etkisini yarın seans başlangıcıyla hissedeceğimiz FOMC tutanakları bulunmakta. Etkisi daha çok bankacılık tarafında hissedilmesi muhtemel olduğundan ertesi gün riskini taşımak istemeyen yatırımcılara pozisyon azaltılması önerilmekte. Güne yatay ve kısmi aşağı yönlü başlaması beklenirken, hacim olarak görece sığ ve yatay bir işlem günü beklenmekte.
Ziraat Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)