E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse senedi, tahvil ve TL'de pozisyon azaltın uyarısı---

Hisse senedi, tahvil ve TL'de pozisyon azaltın uyarısı

Hisse senedi, tahvil ve TL'de pozisyon azaltın uyarısı
26 Mayıs 2016 - 10:25 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Politika cephesinde belirsizlikler azalıyor. Yeni hükümetin önceliği belli oldu. Başkanlık sistemine gitmek üzere gerekli anayasa değişikliklerini yapmak için ülkeyi referanduma taşımak. Süreç tıkanırsa ve şartlar uygun olursa erken seçim kararı alınacak. Bu süreçte büyümeyi destekleyici maliye ve para politikaları uygulanacak.
Ancak piyasa fiyatlamaları Başbakan Davutoğlu’nun görevi bırakması öncesindeki seviyelere geri dönmekte zorlanıyor. Ekonomi yönetiminin başında Mehmet Şimşek’in olması haberinin piyasalarda yarattığı etki kısa sürdü. Davutoğlu hükümetinde Mehmet Şimşek’in görev tanımında yer alan “ekonomik konularda genel koordinasyon” ifadesinin Yıldırım hükümetindeki görev tanımında yer almaması risk primini artırıyor.
MSCI Türkiye hisse senetlerinin gelişmekte olan ülkelere göre ıskontosu %24 ile politik şok sonrası seviyelere yakın yerlerde seyrediyor. Uzun vadeli devlet tahvilleri ve Türk lirası Mayıs ayında en kötü performans gösteren beş gelişmekte olan piyasa içinde yer alıyor.
Türkiye piyasalarında risk priminin düşmemesi üç temel sebep var: (i) küresel konjonktür gelişmekte olan piyasaları desteklemiyor; (ii) sonbahar aylarında gelebilecek bir erken seçim riski artıyor; (iii) yeni dönemde izlenecek ekonomi politikalara yönelik belirsizlikler azalmadı.
Piyasalarla ilgili orta vadeli görüşümüzde bir değişiklik yok. Dışarıda küresel risklerin içeride izlenecek ekonomi politikalara yönelik belirsizliğin arttığı bir ortamda piyasalardaki yükselişin hisse senedi, tahvil ve Türk lirasında pozisyonların azaltılması için kullanılmasını öneriyoruz.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 26.05.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 26.05.2016

 

Dolar 2.94 seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIRIMLI26 Mayıs 2016 13:47

    2012 de de aynı tavsiyede bulunmuştunuz 62 bin endekste 80 binden sonra Şant tv lere çıkamaz olmuştu.Tam olarak aynı durumdayız önümüzdeki dönemde endeks 85 binin üzerine çıkınca hisse bazlı olumlu rapor yazmaya kalkmayın o zaman. Makroekonomik anlamda değişen fazla bir şey yokbu kadar net ve kesin ifadeleri iyiniyetli bulmuyorum.Bir önceki genel müdür sayın Özince bankamızın borsa değerini komik derecede ucuz buluyorum demişti sadece birkaç ay önce.