E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRisk iştahındaki artış dolara yaradı ---

Risk iştahındaki artış dolara yaradı

Risk iştahındaki artış dolara yaradı
07 Aralık 2017 - 16:05 borsagundem.com

Dolar önde gelen para birimleri karşısında son iki haftanın zirvesine ulaşırken, küresel risk iştahındaki artış hisse senedi piyasalarının da toparlanmasına yardımcı oluyor.

BORSAGUNDEM.COM

Küresel piyasalarda dolar önde gelen para birimleri karşısında son iki haftanın zirvesine ulaşırken, küresel risk iştahındaki artış hisse senedi piyasalarının da toparlanmasına yardımcı oluyor.
ABD doları günün erken saatlerinde Trump'ın Kudüs konusundaki açıklamaları sonucunda güvenilir liman alımlarının geldiği Japon Yeni karşısında değer kaybetse de ilerleyen saatlerde toparlanmaya başladı.

Küresel piyasalarda yaşanan toparlama sonucunda dolar, yen karşısında yüzde 0.5 oranında değer kazandı ve döviz septi karşısında son iki haftanın en yüksek seviyelerine yükseldi.

47 ülkenin hisse senedi piyasalarının dahil olduğu MSCI dünya endeksi yüzde 0.1 oranında yükseldi, vadeli piyasalarda gerçekleşen işlemler ABD hisse senetlerinin güne kısmi bir toparlanma ile başlayacağına işaret ediyor.

Dolardaki yükselişin altını çizen analistler, ABD vergi düzenlemesine yönelik temkinli bir iyimserlik olduğunu belirtiyor. Dün yapılan açıklamada, Senato'nun Cumhuriyetçileri, Demokratlarla vergi tasarısının iki farklı versiyonunu da görüşmeye hazır olduklarını belirttiler. Bu açıklama tasarının kabulü için son tarih olan 22 Aralık öncesinde anlaşmaya varılacağı beklentilerini güçlendirdi.

Commerzbank'ın konuya ilişkin rapırunda "Vergi reformu tasarısı kurumlar vergisi bölümü ile, dolar üzerinde ciddi bir pozitif etki yartatma potansiyeline sahip ancak, reformun diğer kısımlarının nasıl dizayn edileceği hale net değil. Bu nedenle raporun ne denli pozitif etki yaratacağı hala net değil" ifadeleri yer aldı.

Avrupa borsaları bugün erken saatler5de sınırlı da olsa yükseliş sergiledi, teknoloji hisselrine gelen alımlar bu durumda etkili oldu. Ancak sonrasında bu kazanımlar sağlık sektörü hisselerine gelen satışların etkisiyle kaybolmaya başladı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih5307 Aralık 2017 17:15

    borsa yükseliyor..her zamanki gibi işgrubu iştirakleri hisseleri aşağı-**hatta bazısı beleşe el değişimde****önem arz ediyor gibi....