E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı düşüş getirebilir---

Risk iştahı düşüş getirebilir

Risk iştahı düşüş getirebilir
17 Mayıs 2017 - 09:29 borsagundem.com

Global piyasalarda gözlenen negatif risk iştahı BİST'e yatay seyir getirebilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ EURO’DA GÜÇLENME EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi, dün Euro’nun Dolar’a %1,0’e yakın değer kazanması eşliğinde orta vadedeki yükselişini sürdürdü ve günü %0,6 yükselişle 96,162 seviyesinden tamamladı. Euro Bölgesi tarafından gelen güçlü veriler ve zayıf ABD verileri neticesinde Euro pozitif Dolar negatif gelişmeler Türkiye’yi makroekonomik açıdan olumlu etkilemeye devam etmekte. BIST Bankacılık Endeksi %0,9 oranında, BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
AZALAN RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE HAFİF DÜŞÜŞ…

Dün gerçekleşen Erdoğan – Trump görüşmesinin ardından yapılan açıklamalara baktığımızda görüşmenin ılımlı geçtiğini görüyoruz. Yapılan basın açıklamalarında ağırlık verilen konular ABD – Türkiye ilişkilerinin önemi, Suriye ve Ortadoğu’da barışı sağlamak ve Türkiye’nin terör örgütlerine karşı verdiği mücadele oldu. Sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları azalan risk iştahı ile birlikte, ABD vadeli hisse piyasaları ise ABD Başkanı Trump’ın FBI Direktörü James Comey'den eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'a yönelik soruşturmayı kapatmasını istediği yolundaki haberler ile birlikte düşüşte. Bugün global bazda önemli veri olarak Euro Bölgesi’nde Nisan ayına ilişkin enflasyon verileri takip edilecek. Gelebilecek kuvvetli veri eşliğinde Euro/dolar paritesinde görülebilecek her yükseliş BIST 100 Endeksi’ni ve diğer TL varlıklarını olumlu etkilemekte. BIST 100 Endeksi’nin bugün global piyasalarda gözlenen negatif risk iştahı eşliğinde düşüşle başlamasını ve gün içerisinde yatay seyir izlemesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TAVHL…Pozitif… Şirket, Malezyalı Malaysia Airports Holdings'in elindeki Sabiha Gökçen Havalimanı'na satışa konması durumunda teklif vermeyi planladığını belirtti. TAV CEO'su Sani Şener Dubai'de basın mensuplarına yaptığı açıklamada şirketin Sabiha Gökçen Havalimanı'na kesinlikle ilgi duyduğunu açıkladı. Ayrıca, Sani Şener basın mensuplarına yaptığı açıklamada Suudi Arabistan'da Medine Havalimanı'nı işleten şirkette bulunan Saudi Oger'in hisselerini satın almak için yapılan anlaşmayı da yeni tamamladıklarını duyurdu. (Business HT)

VESTL…Sınırlı Pozitif… Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Toshiba ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Toshiba'nın bir dünya markası olduğunu ve grubun üretimini artıracağını belirtti. Zorlu, Vestel'in yılı %10-15 büyüme ile kapatmayı ve yeni yatırımların vereceği destekle 2019 yılına kadar ihracatını 3 milyar USD’ye çıkartmayı hedeflediğini söyledi. (KAP)

RAYSG…Sınırlı Pozitif… Şirketin Ocak – Nisan 2017 döneminde tahmini prim üretimi geçen yılın aynı dönemine kıyasla %29,75 artışla 266 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP)

Demir Cevheri… Sabah itibariyle Asya piyasalarında işlem gören demir cevheri fiyatları, %4,8 yükselişte. (Bloomberg)

Demir Çelik Sektörü…Nötr… Türkiye'nin ham çelik üretimi, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla %6,5 oranında artışla, Mart ayına kıyasla ise %2,7 oranında düşüşle, 3,03 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. (Türkiye Çelik Üreticileri Derneği)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,4 yükselişle 119,675 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 118,500 – 120,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları hem gelişmiş hem de gelişen ülke para birimleri karşısında değer kaybetti. Türk Lirası da söz konusu para birimlerine eşlik ederken, Türk Lirası günü dolar karşısında %0,27 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta Fed üyelerinin faiz artışına yönelik konuşmaları paralelinde değer kazanan ABD Doları’nın etkisiyle haftanın genelinde zayıf seyrini sürdüren altında dün tepki alımları görüldü. Altın günü dolar karşısında %0,52 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün Dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, euro söz konusu ülke para birimlerinin değer kazanma eğilimine eşlik etti. Euro günü dolar karşısında %0,98 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)