E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRıdvan Dilmen'e MHP, AK Parti, HDP ve CHP'den tepki geldi---

Rıdvan Dilmen'e MHP, AK Parti, HDP ve CHP'den tepki geldi

Rıdvan Dilmen'e MHP, AK Parti, HDP ve CHP'den tepki geldi
17 Aralık 2017 - 20:40 borsagundem.com

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı 'parkasız Deniz Gezmiş' benzetmesine MHP lideri Devlet Bahçeli'den sonra AK Parti, HDP ve CHP'den de tepki geldi

Eski futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen Habertürk televizyonunda katıldığı programda,  “Belki kafa yapacaklar, ben Tayyip Erdoğan Bey'e baktığım zaman parkasız bir Deniz Gezmiş görüyorum, demokrat sol görüşlü bir insan olduğunu görüyorum. Deniz Gezmiş, Filistin’e gitmiş. Amerika’yla savaşıyor Deniz Gezmiş. Deniz Gezmiş de ‘kahrolsun emperyalizm’ diyordu, Erdoğan da emperyalistlerle mücadele ediyor. Bakın NATO’da iki kişiden düşman olarak bahsedildi, bir ulu önder, büyük Atatürk’ten bir de Recep Tayyip Erdoğan’dan” diye konuşmuştu.

Dilmen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı 'parkasız Deniz Gezmiş' benzetmesine ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den sert tepki geldi. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına 'parkasız Deniz Gezmiş' ifadesi ne Türk milletine yakışır ne Cumhurbaşkanlığına yakışır ne de Cumhurbaşkanlığına yapılan bir yalakalığa yakışır. Şiddetle reddediyorum ve Türk milletinden özür dilemesini istiyorum. Cumhurbaşkanı, bir dönemin teröristinin özdeşi olarak takdim edilemez" dedi.

Dilmen de Bahçeli'ye yanıt verdi. Dilmen, "Ben ne şeytanım, ne de yalakayım, 15 Ağustos 1962’de Nazilli’de doğmuş onurlu bir Türk vatandaşıyım. Benim söylediklerimin altını üstünü çıkarıp, cımbızla çekilmiş cümlelerle beni suçlayıp, halkın önüne atmasını anlamış değilim!" diye konuştu.

Ancak Rıdvan Dilmen'e tepkiler bununla sınırlı kalmadı. AK Partili Selçuk Özdağ, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve CHP PM üyesi ve Antalya Milletvekili Devrim Kök'ten peş peşe açıklamalar geldi.

AK PARTİLİ ÖZDAĞ TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Alaşehir İlçe Gençlik Kolları’nın kongresine, AK Parti'nin ülkücü kökenli Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın Fenerbahçeli eski futbolcu Rıdvan Dilmen’i eleştirmesi damgasını vurdu. Dilmen’i Fenerbahçe’de oynarken hayranlıkla izlediğini belirten Milletvekili Özdağ, şöyle konuştu:

"Milli Takım’daki başarılarıyla da gurur duydum. Elbette Türkiye’yi, sporu seviyor. Ama bir konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan’ı görünce, ’Parkasız Deniz Gezmiş’i görüyorum, parkasız Deniz Gezmiş’e benzetiyorum’ dedi. Rıdvan kardeşim, ’Recep Tayyip Erdoğan’ı parkasız Deniz Gezmiş’e benzetiyorum’ demek Recep Tayyip Erdoğan’a iftiradır. Bir de benzetiyorum yani Deniz Gezmiş daha üstün, Recep Tayyip Erdoğan buna benziyor. Burada Rıdvan Dilmen boyundan büyük bir laf etmiş. Erdoğan sandıkla gelen adamdır. Deniz Gezmiş ve arkadaşları silahla gelmek istediler. Ellerinde silah, molotofkokteyli, bomba vardı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni işgal ettiler. Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde sadece beyaz oylar ve kalem vardı. Deniz Gezmiş, Amerikan emperyalizmine karşıymış, doğru. Recep Tayyip Erdoğan da emperyalizme karşı. Ama Deniz Gezmiş ve arkadaşları ’Kahrolsun Amerika’ derken, ’Yaşasın Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’ diyordu, ’Yaşasın Çin’ diyordu. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının elinde Türk bayrağı yoktu. Orak, çekiçli bayrak vardı. Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde ay yıldızlı bayrak var. Recep Tayyip Erdoğan her türlü emperyalizme karşı. Deniz Gezmiş ve arkadaşları ’go home’ yani ’Evine dön Amerika’ diyordu ama Rusya'ya, Çin’e, Fidel Castro’ya ’Hoşgeldin’ diyorlardı. Yok öyle şey. Deniz Gezmiş ve arkadaşları Rusya’yı överken, oradaki Türkler zulüm görüyorlardı. Sen bunları biliyor musun Rıdvan? Öğren bakalım, öğrenmende fayda var. Diyor ki ben bir İşçi Partili babanın çocuğuydum. Kimin çocuğu olursan ol. Ama Recep Tayyip Erdoğan’ı Deniz Gezmiş’e benzetemezsin."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk’ten sonra en büyük lider olduğunu söyleyen Milletvekili Özdağ, şöyle devam etti:

"Erdoğan karizmatik, savaşçı son liderdir. Bundan sonra karizmatik liderler bitmiştir. Ne ABD ne Rusya, biz tam bağımsız Türkiye istiyoruz. Ne Amerika, ne Rusya ne de Çin, her şey bağımsız Türkiye için. Sizlere bir hedef gösteriyorum, Alaşehir ile birlikte 17 ilçeyi ve Büyükşehir’i AK Partili yapıp, meydanda eş zamanlı harmandalı oynayalım."

TARTIŞMAYA HDP DE KATILDI

Bu tartışmanın ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'ın açıklaması HDP'nin Twitter hesabından paylaşıldı. Kemalbay, "Bazıları Deniz Gezmişlerden yola çıkıp Erdoğan’ı 'Parkasız Deniz Gezmiş' olarak niteliyor. Bu utanç verici yandaşlık arzusuna cevabımız şu: "Bugün Deniz Gezmiş yaşasaydı Selahattin Demirtaş’ın koğuşunda olurdu, cezaevinde olurdu. Bizler Denizlerden, Mahirlerden aldığımız devrimci geleneği, direnişi geleceğe taşıyacağız."

CHP'DEN BAHÇELİ VE RIDVAN DİLMEN'E TEPKİ

CHP Parti Meclis üyesi ve Antalya Milletvekili Devrim Kök ise bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliyi Deniz Gezmiş üzerinden eleştirdi. Kök şu ifadeleri kullandı:

"Televizyonda biri çıkıyor sözüm ona sporcu, eski futbolcu Cumhurbaşkanı için 'Parkasız Deniz Gezmiş' diyor. Arkasında da mevcut Cumhurbaşkanının bir ’koltuk değneği’ var, siz ismini biliyorsunuz. Arkasından diyor ki "Çok ayıp seni kınıyorum, koca Cumhurbaşkanını bir dönemin teröristine nasıl benzetirsin?’ diyor. Açıkça ilan ediyorum, CHP milletvekili olarak söylüyorum, Deniz Gezmiş bizim namusumuz, onurumuzdur. Deniz Gezmiş halktır, devrimcidir, aydındır, bu coğrafyada emperyalizme karşı mücadele eden bir kahramandır. Onun için bizim kutsallarımıza dil uzatmayı bıraksınlar. Deniz Gezmiş'in parkasının altında gemicikler yok, villalar yok, dolarlar yok. Geçmişinde çok şerefli kısa ama onurlu bir hayat var. Deniz Gezmiş ismini silemezler. Teröriste bakmak istiyorlarsa bu memleketi inançlarına göre, yaşam biçimlere kültürlerine göre ayıranlara baksınlar. Hukuku bir kenara bırakıp, nerede bir yobaz varsa onları devletin en can alıcı noktalarına yerleştirenlere baksınlar. Deniz Gezmiş çok temizdir, onların ağzına falan yakışmaz. Biraz önce söylediğim şahıs var ya 80 öncesinde Türkiye'de onların neler yaptığını herkes iyi biliyor. Onun için Deniz Gezmiş'i ağzına alacak en son insanlardan biri de odur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtu18 Aralık 2017 02:47

    siyaset senin neyine. Bizim siyasıler şeytana bile pabucunu ters giydirir :) :) :) :)

  • leg17 Aralık 2017 23:24

    Yalakalıkta sınır yok..hadi ak tiroller yedirmeyin bacaksız şeytanı

  • Ak ak en ak trol var mı itirazın ? Lol18 Aralık 2017 00:25

    Demek alamanya Hollanda Belçika ingiltere Kanada ve Abd den bakınca sen böyle görüyorsun . Söyle bakiiiim pasaportu nerden aldın ????

  • vatansever17 Aralık 2017 23:03

    abi durdun durdun suya bir tas attin cevrede nekadar balik varsa TASIN PESINE TAKILSDI,,,,,,

  • vatansever17 Aralık 2017 23:01

    bazi basit beyinler bazi basit konulari TC nin gunluk tartisma konusu haline getirip kendilerini su ustunde tutmayi calisiyorlar

  • Muhtar17 Aralık 2017 21:48

    Hersey eskisi gibi. Bu CHP dun neyse bugun de ayni. Dun cin ve rusya nin bayraktari idi. Bugun de turkiyenin karsisinda olan kim varsa onlarin sozcusu. Inonu israil i ilk taniyan musluman ulke lideri degilmi

  • Doğru konuşta adam desinler17 Aralık 2017 23:16

    Şu an kim Rusya ve Çin’in Bayraktar’ı muhtar???Kim ? Biri yaparsa suç diğeri yaparsa iyi :) İnönü değil suudi arabistan tanıdı ilk sen de onları seversin muhtar

  • KARTALAĞABEYLİ17 Aralık 2017 21:47

    HDP DEN BİLE TEPKİ ALMIŞ İSE DEMEKKİ BİRİLERİNİN ŞAH DAMARINA BASMIŞSIN