E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemReuters: Esad'ın askerleri Afrin'e girmeye başladı---

Reuters: Esad'ın askerleri Afrin'e girmeye başladı

Reuters: Esad'ın askerleri Afrin'e girmeye başladı
20 Şubat 2018 - 17:04 borsagundem.com

Reuters haber ajansının Suriye yönetimine yakın yayın organlarına dayandırdığı iddiaya göre, Halep’ten yola çıkan Esed’e bağlı milisler, Afrin’e girmeye başladı

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin sözcüsü Birusk Heseke de, rejim yanlısı milislerin Afrin sınırlarında konuşlandırılacağını öne sürdü.

Dün Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin resmi televizyon kanalı, PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin'e "halk güçleri"  olarak nitelendirilen bir grubun gireceğini duyurmuştu. Hemen yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Eğer rejim,  YPG'yi temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa Türk  askerini hiç kimse durduramaz" ifadesini kullanmıştı.

“Afrin kuşatılacak”

Bugün TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecek. Böylece hem şehre ve bölgeye dışarıdan gelen yardımların önü kesilecek hem de terör örgütünün kimseyle pazarlık yapabilme imkânı kalmayacaktır.

Türkiye’yi güneyinde oluşturacakları terör koridoru ile çevrelemeye, esir almaya çalışanlara bu işin öyle kolay olmadığını göstermek zorundayız. Türkiye’nin ve Türk milletinin kırmızı çizgilerini yok sayanlara gerekiyorsa alınlarının ortasına bu çizgileri nakşederek var olduğumuzu göstermek boynumuzun borcudur.

Birileri Osmanlı tokadının ne olduğunu soruyor, bu soruyu soranlar bizim tarihçilerimize itibar etmezlerse en azından batılı tarihçilerin yazdıkları Osmanlı tarihi ile ilgili kitaplarını okusunlar. Dedelerinden ya da onların babalarından 1. Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’de Kut’ül Amare’de veya diğer cephelerde savaşmış olanlar varsa onlara sorsunlar Osmanlı tokadının ne olduğunu. Daha da merak ediyorlarsa buyursunlar Afrin’e gelsinler. Bu tokadın hak edenden başka kimseye atılmadığını da öğrensinler.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alpertunga20 Şubat 2018 19:04

    Günah bu Aslanlarımıza.Ruslara,Yankilere güvenerek savaşa mı girilir.Bu adamlar daha kaç kez kandırmaları gerek bizi...

  • bir yorum20 Şubat 2018 18:43

    O askerler esadın askerleri değil,kuvvetle muhtemel esadın askeri kılığına girmiş daeşliler ve amerikanın uydurma ordusu sdg olabilir.Ama esad da buna ses çıkarmıyor.Çünkü işine geliyor.Amerika Türkiyeyi rusyayala karşı karşıya getirmeye çalışıyor.Amer,ka bir taşla birkaç kuş vurmaya çalışıyor.

  • mali 20 Şubat 2018 18:23

    Bütün seçenekler hesaplanmıştır. Başkalarına güvenerek iş yapmıyoruz. Bu işten ülkemiz ve istikbalimiz için her şeyi göze alarak girdik. Muzaffer çıkacağız.

  • selim20 Şubat 2018 17:52

    al sana dost rusya***nasıl sattılar bizi dünyaya örnek oldular nasıl satılır.**eset rusya olmadan tuvalete gidemez..rusyanın amacı ne bizi ateşe sokmaya uğraşıyorlar gibi sonrada ne bilim diyecekler**dikkatli olmak lazım bu ayak oyunlarına..

  • ...GNÇLK20 Şubat 2018 17:12

    evet yabancı medyada var. ESAD güçleri harici iran milistleri (terörsitleri) de afrine yola çıktıgı söylenıyor videolarıda var. İRAN+ESAD elbirliği bu durum. iran destekli milistler ve bazı esad gücü, yani esad yanlısı sivil halk+başlarında sivil bazı komutanlar oldugu bahsediliyor. AMA TSK KARŞISINDA BİR GÜÇ VE TEHDİT OLAMAZLAR. SKOTALAR VE BİR KAÇ HAFİFİ MENZİL TOP, BİR KAÇ DANDİK ZIRLI ... AMA SORUN ŞU EĞER TC İÇLERE GİRER GİRER SONRASINDA RUSYA HAVA SAHASINI KAPAR OYUN YAPARSA ÇOK TERS KÖŞE OLURUZ. KADA GÜCÜ ÇOK SAĞLAM VE KALICI DESTEKLİ OLMALI... EN BÜYÜK RİSK BUNU GÖRÜYORUM. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE... haberler netleşir tc saati:17,10 itibari benim takiplerim bunlar.