E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaResesyon sonrası ihracat rekor kırdı---

Resesyon sonrası ihracat rekor kırdı

Resesyon sonrası ihracat rekor kırdı
25 Nisan 2014 - 06:45 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, resesyon sonrasında ihracatın 2.2 trilyon dolar ile rekora ulaştığını söyledi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkenin 2.2 trilyon dolarlık yıllık ihracatın 11.3 milyon iş sahası yarattığını söyledi. 

"Büyük resesyon" sonrası rekor düzeye ulaşan ihracatın, ABD ekonomisinin yüzde 14'üne eşit bir büyüklüğe işaret ettiğini belirten Kerry, bunun büyük bir başarı olduğunu savundu.

Kerry, ihracat artışında elde edilen büyük başarıda EXIM bank'ın katkısından övgüyle söz ederek, "Ekonomi politikası dış politikadır ve dış politika ekonomi politikasıdır" dedi.

Dünya nüfusunun yarısının 30 yaşın altında bulunduğunu ve gelecek on yılda yüz milyonlarca kişinin iş piyasasına gireceğini hatırlatan Kerry, ticaret ve yatırımın istihdamdaki önemini vurguladı.

Kerry, Tunus'tan Suriye'ye kadar Ortadoğu coğrafyasında son yıllarda görülen halk hareketlerinin dini veya ideolojik kökenli değil, mevcut düzenden bunalıp daha iyi bir hayat arzulayan gençlerin tetiklemesiyle ortaya çıktığını savundu. 

Senato'da görev yaptığı 29 yıl boyunca serbest ticareti hep savunduğunun altını çizen Kerry, Başkan Obama'nın da bu amaç doğrultusunda ilk döneminde Güney Kore, Kolombiya ve Panama ile ticaret anlaşmaları imzaladığını hatırlatarak, Pasifik ülkeleri ve Avrupa'yla da benzer anlaşmaları hayata geçirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)