E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRenzi kaderini belirleyecek referandumda oy kullandı---

Renzi kaderini belirleyecek referandumda oy kullandı

Renzi kaderini belirleyecek referandumda oy kullandı
04 Aralık 2016 - 17:53 borsagundem.com

İtalya'da, senatonun yasama yetkisini törpülemeyi öngören anayasa referandumunda oy kullanma işlemi sürerken, liderler de oylarını kullandı

İtalya'da, senatonun yasama yetkisini törpülemeyi öngören anayasa referandumunda oy kullanma işlemi sürerken, liderler de oylarını kullandı.

1946'dan bu yana "çift meclisli yasama sistemi"nin geçerli olduğu ülkede, parlamentonun üst kanadı Cumhuriyet Senatosu'nun yasama yetkilerini ciddi ölçüde törpüleyerek yasama sürecini hızlandırmayı hedefleyen anayasa referandumu için devlet erkanı ve siyasi partilerin liderleri de oylarını kayıtlı oldukları sandıklarda kullandı.

Palermo kentinde seçmen kütüğüne kayıtlı olan Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella oyunu bu kentte kullanırken, Floransalı olan Başbakan Matteo Renzi de eşi Agnese Landini ile birlikte oyunu bağlı olduğu seçim merkezinde kullandı.

"Hayır" oylarının kazanması durumunda istifa edeceği sinyalini veren ve bu nedenle hükümet üzerinde "test" niteliği taşıyan referandumda, Başbakan Renzi, bir gazetecinin, "Ne yönde oy kullanacaksınız" sorusuna aynı şekilde esprili cevap vererek, "Şimdi biraz düşünmem gerek." diye yanıt verdi.

Muhalefet partisi Forza Italia lideri Silvio Berlusconi de Roma'daki seçim merkezinde sandık başına gitti. Kuzey Birliği Partisi lideri Matteo Salvini de oyunu Milano'da kullandı.

Bu arada, ülke için kritik öneme sahip referanduma katılımın yüksek olacağı belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, oy verme işleminin başladığı yerel saat 07.00'den sonraki ilk 5 saatlik dilimde, kayıtlı seçmenlerin yüzde 20,14'ünün sandığa giderek vatandaşlık hakkını kullandığı bildirildi.

Ülke genelinde oy verme işlemi yerel saatle gece 23.00'te (TSİ 01.00) sona erecek. Referanduma dair resmi olmayan ilk sonuçların, 4 Aralık Pazar gününü 5 Aralık Pazartesi'ye bağlayan gece gelmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)