E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemReina saldırısında flaş gelişme---

Reina saldırısında flaş gelişme

Reina saldırısında flaş gelişme
08 Şubat 2017 - 20:33 borsagundem.com

Reina saldırısına ilişkin adliyeye sevk edilen DEAŞ terör örgütü üyesi 10 kişiden 9’u tutuklanırken 1’i serbest bırakıldı.

Reina saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen 10 kişi Çağlayan'daki Adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından ifadeleri alınan, Abdurrauf Sert, Abudurreheman Aihemaitituohet, Abulaiti Halike, Muhammed Ebul Hasan, Maimaitituoheti Balatiniyazi, Maimaitituersun Sulaiman, Maimaitiaili Nuermaimaiti, Maıerdan Tuersun, Kuerban Muhemmedeminşeyh ve Abulikemu Maitirehemu, "DEAŞ örgütü üyesi olmak" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından, Abdurrauf Sert ise ayrıca 39 vatandaşın öldürülmesinden sorumlu tutarak 39 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörülen, "kasten öldürme" suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi.

REİNA SALDIRISININ PLANLAYICISI...
Mahkemeye çıkarılan DEAŞ üyelerinden Abdurrauf Sert'in, 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina terör saldırısının planlayıcısı olduğu belirtildi. Şüpheli Sert'in, halen gözaltında bulunan örgütün güvenli evlerinden sorumlu ‘emir düzeyinde' faaliyet gösteren Eyüp Korkusuz'un yardımcısı olduğu vurgulandı. Reina saldırganı Abdulgadir Masharipov'un Esenyurt'ta yakalandığı örgüt evinin kira kontratının fotoğraf olarak dijital ortamda şüphelinin cep telefonunda bulunduğu ortaya çıktı.

MASHARİPOV İLE BİRLİKTE SİYASİ VE ASKERİ EĞİTİM ALMIŞ
Terör örgütü üyelerinden Muhammed Ebulhasan'ın Muhammed Fatih kod ismini kullandığı belirtildi. Ebulhasan'ın, Abdulkadir Masharipov ile Afganistan Veziristan bölgesinde siyasi ve askeri eğitim aldığı, Reina saldırısı öncesinde Masharipov ile 4 kez buluştuğu tespit edildi.

İŞYERİNİ TERÖRİSTLERİN İRTİBAT NOKTASI GİBİ KULLANDIRDI
DEAŞ üyesi Maierdan Tuersun'un ise, Küçükçekmece'de telefon satışı yaptığı işyerini teröristlere irtibat yeri olarak kullandırdığı belirtildi. Tuersun'un, Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov'un saldırı sonrasında kaçışına ve saklanmasına yardımcı olduğu, eylemi birlikte planladığı iddia edilen açık kimliği tespit edilemeyen Tulpar Kod İbrahim isimli kişi ile irtibatı bulunduğu tespit edildi. Tuersun'un Abdulkadir Masharipov'un kaçışında kullanılan 34 UK 0116 plakalı aracın anahtarını, başka bir DEAŞ'lıdan alıp, Tulpar Kod İbrahim isimli kişiye ulaştırıldığı belirlendi.

DEFTERİNDE BOMBA YAPIMINI GÖSTEREN BİLGİLER ÇIKTI
DEAŞ üyelerinden Maitirehemu, Balatiniyazi ve Aihemaitituohet'in Reina eyleminin planlayıcısı, firari şüpheli Mustafa Dursun ile irtibatlı oldukları, yine bu şahısların terör örgütüne katılmak amacıyla Hatay'dan Suriye'ye geçmek üzereyken yakalandıkları öğrenildi. Aihemaitituohet'in yakalandığı sırada üzerinde ele geçirilen defterde patlayıcı bomba yapımını gösteren bilgilerin yer aldığı ifade edildi.

KAÇMASINA VE SAKLANMASINA YARDIMCI OLAN TERÖRİSTLERLE İRTİBATLI
DEAŞ üyesi Tuersun, Halike, Sulaiman ve Nuermaimaiti'nin, Reina saldırganı Abdulgadir Masharipov'un eylem sonrası kaçışına ve saklanmasına yardımcı olan Tulpar kod isimli örgüt militanıyla irtibat halinde olduğu, Muhemmedeminşeyh'in ise Masharipov'a lojistik destek sağlayan şahıslarla irtibatı bulunduğu belirtildi.

SALDIRGAN VE SORUMLU EMİR HALEN GÖZALTINDA
Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov ile örgütün güvenli evlerinden sorumlu ‘emir' olduğu iddia edilen Eyüp Korkusuz'un, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki gözaltı işlemleri devam ediyor.

TUTUKLU SAYISI 36 OLDU
Nöbetci Sulh Ceza Hakimliğinde 9 kişi "DEAŞ örgütü üyesi olmak" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklandı. Bir kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aynı soruşturmada 31 Ocak'ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda tutuklanan DEAŞ üyesiyle birlikte Reina saldırısı soruşturmasında tutuklu sayısı 36 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)