E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem39 kişinin katili! Reina saldırganı yakalandı---

39 kişinin katili! Reina saldırganı yakalandı

39 kişinin katili! Reina saldırganı yakalandı
17 Ocak 2017 - 00:11 borsagundem.com

Yılbaşı gecesi Reina'ya saldıran terörist İstanbul Esenyurt'ta yakalandı. 5 kişiyle birlikte ele geçirilen katliamcı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Caninin 4 yaşındaki oğlu korumaya alındı

Yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy'deki eğlence mekanı Reina'ya yaptığı silahlı saldırıyla 39 kişiyi katleden saldırgan Abdulgadir Masharipov, Esenyurt'ta Kırgız arkadaşı Ebu Muhammed'in evine İstanbul polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

5 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Esenyurt'taki operasyonda Reina saldırganı ile birlikte 3'ü kadın 5 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. 

Terörist ve arkadaşlarının Esenyurt'ta bulunduğunu 3-4 gün önce öğrenen istihbarat güçlerinin, saldırganın bağlantılarını çözmek için beklediği bilgisi geldi. Büyük gizlilik içinde yürütülen operasyon İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Terörist arkadan kelepçelenerek etkisiz hale getirildi.

Teröristin Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine getirildiği öğrenildi.


Katliamcı Masharipov'un yakalandığı site...

YATAĞIN ALTINDA YAKALANDI

Emniyet kaynaklarına göre, polisin bir süredir takip ettiği Esenyurt'taki bir sitede yer alan apartmanın 5'inci katında bulunan daireye düzenlenen operasyonda saldırgan, polis eve girince saklanmaya çalıştı. Yatağın altına girerken kıskıvrak yakalanan terörist çatışma olmadan canlı olarak ele geçirildi.

4 YAŞINDAKİ OĞLU KORUMA ALTINDA

Operasyon sırasında Reina canisi Masharipov'un 4 yaşındaki oğlunun da evde bulunduğu ve polis tarafından korumaya alındığı bildirildi. 

BAĞLANTILI OPERASYONLAR

Bu arada, Masharipov ve beraberindekilerin  Esenyurt'ta yakalanmasının ardından olayla ilgili başka kentlerde de operasyonlar yapıldığı öğrenildi. 

Reina katliamcısı böyle yakalandı

 

Mete Yarar'dan 'operasyon' açıklaması

EŞİNLE HELALLEŞMİŞTİ

Özbek asıllı terörist Abdulgadir Masharipov’un eşi 12 Ocak'ta Maltepe’de bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Yanında olan 1.5 yaşındaki kızı koruma altına alınmıştı. Masharipov’un ise saldırıdan sonra yanına 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtığı tespit edilmişti.

Masharipov 1.5 yaşındaki kızı, 4 yaşındaki oğlu ve eşiyle birlikte 2016’nın başında Konya’ya geldiği tespit edilmişti.

Masharipov ailesi, aralık ayının son günlerinde İstanbul Başakşehir’de bir ev kiraladığı, 31 Aralık’ta akşam saatlerinde karısına, “Helalleşelim” diyerek evden ayrıldığı eşinin ifadelerinde yer almıştı.

17 GÜNDÜR ARANIYORDU

DEAŞ’lı terörist katliam sonrasında Zeytinburnu’nda ailesiyle kaldığı eve giderek 4 yaşındaki oğlunu yanına alıp kayıplara karışmıştı. Teröristin izini süren polisler, Zeytinburnu ve İzmir’de operasyonlar düzenlemiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

VALİ ŞAHİN AÇIKLAMA YAPACAK

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Emniyet Müdürü'nün sabah 10.30'da açıklama yapacağı öğrenildi.

ÇAVUŞOĞLU'NDA KUTLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Reina katliamcısının yakalanmasının ardından paylaştığı tweet ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul polisini kutladı.

.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ?? 17 Ocak 2017 15:38

    bu katil ile ilgili cevap arayan kafamda bir sürü soru işareti var, bu katil seyehate gider gibi ailesini alıp ülkemize geliyor, iki de küçük çocuğu var ve buna rağmen gözlerini kırpmadan 39 kişiyi katlediyor, buna rağmen kaçmıyor veya kaçamıyor yakayı ele veriyor, bu haliyle bakıldığında aptalca planlanan bir eylem gibi duruyor, ZİRA İŞİD in eylem türlerinde öldüren de kendini patlatarak öylüyor, yani bu eylemi göze alan ölümü de göze alıyor, bu gerizekalı ailesine rağmen bu vahşeti yapıyor ve yakalanıyor...

  • iş işten geçmeden 17 Ocak 2017 14:36

    ülkeye ordan burdan müslüman mülteci vb kılıklı vizesiz kayıtsız kuyutsuz binlerce terörist doldu onlar eylem yapmadan izinsiz oturumdan hemen sınır dışı edilmeli şüpheli yabancılara sınırda çip takılmalı vizeler gelmeli yerleri yurtları kontrol altında tutulmalı

  • serdar17 Ocak 2017 13:07

    arkasındaki john kimmiş

  • ekselans00617 Ocak 2017 10:50

    hapiste besleri artık ailesinede maaş bağlarız hastanemize giderler devlet okulunda okur belediye gıda kolisi verir kaymakamlık kömür

  • İyi haber17 Ocak 2017 01:37

    İyi haber sonunda

  • Tolga Daniş17 Ocak 2017 00:46

    Kahraman güvenlik güçlerimiz Polisim Askerim Jandarmam ALLAH sizinle olsun bütün güzellikleri üzerinize olsun.TANRI sizleri korusun

  • ailesi zaten turk degil, sinirdisi edilsin17 Ocak 2017 00:21

    emniyet kaplumbaga misali ama bu sefer yakaladi. simdi cay kahve icerler ( yakalanamayan fetoculer, adami korkutur konusturmaz) konusmuyor derler.