E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemReferandumun kilidini Güneydoğu mu açacak?---

Referandumun kilidini Güneydoğu mu açacak?

Referandumun kilidini Güneydoğu mu açacak?
25 Şubat 2017 - 08:16 borsagundem.com

Referandum ile ilgili genel anketlerden sonra bölgesel tepkilerde ölçülmeye başlandı. Bunlardan en çok merak edileni de Güneydoğu..

Güneydoğu'da yaşayan Kürt kökenli halkın referandumda İstanbul'da yaşayan Kürtleri örnek alacağı söyleniyor. Milliyet Yazarı Tunca Bengi'nin bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle;

Referandumda AKP tabanındaki büyük çoğunluğun ne diyeceği belli. Aynısı CHP tabanı için de geçerli. Dolayısıyla, en çok merak edilen MHP tabanı ve Kürt kökenli, özellikle de Güneydoğu’dakilerin alacağı tavır. Kürt sorunuyla ilgili kitapları bulunan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Topdemir’in buna dönük öngörüsü şöyle: “Günümüzün iletişim ve ulaşım kolaylığından dolayı sosyal etkileşim daha sık gerçekleşmektedir. İletişim o kadar hızlı olmaktadır ki seçimlerde köydeki muhtarın, il ve ilçedeki belediye başkanı, milletvekilinin belirlenmesiyle ilgili kulisler ve seçim çalışmalarını bile İstanbul’da oturanlar yapmaktadır. Yani İstanbul’da oturanlar bölgelerindeki akrabalarının oylarının rengine bile etki etmektedirler. Referandum seçiminde de Güneydoğu seçmenlerine İstanbul’daki Kürtler etki edecektir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ebubekir..25 Şubat 2017 19:05

    Vatan be millet icin hayir..ulkenin tapusunu 1 kisiye veremeyiz..

  • görele25 Şubat 2017 13:12

    adamların ileri gelenlerini hapse attılar. salınmaları için mecburen hayır demek zorunda kalacaklar.

  • KILIÇ25 Şubat 2017 11:30

    PEŞİN KONUŞUYORUM YÜZDE 60 EVET YÜZDE 40 HAYIR ÇÜNKÜ BU CENNET VATANIN KIYMETİNİ BİLEN HERKES EVET DİYECEK.PARTİM YOK ÜLKEM İÇİN EVET.