E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaReferandum ve Trump’ın 100. Günü---

Referandum ve Trump’ın 100. Günü

Referandum ve Trump’ın 100. Günü
05 Nisan 2017 - 09:12 borsagundem.com

Referanduma sayılı günler kala öncesinde izlenecek yatırım politikası önem arz ediyor

Yatırımcılar referandum öncesi piyasalardaki duruma odaklanmış durumda. Dünya Gazetesi yazarı Üzeyir Doğan, piyasalarda nelerin olabileceğini köşesine taşıdı. İşte o yazı:

Nisan ayında gerçekleşecek Avrupa Merkez Bankası (27 Nisan) toplantısına yönelik önemli bir beklenti bulunmazken, 26 Nisan’da gerçekleşecek TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı, referandum sonrası gerçekleşecek ilk toplantı olması nedeniyle önemli olacaktır. Referandum sonuçlarına yönelik piyasa tepkisi sınırlı kalacak olur ise bu toplantının da önem derecesi azalacaktır. Yurtdışında ise 23 Nisan’da ilk turu gerçekleşecek olan Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimleri izleniyor olacak. İlk turda sonuç alınamaması durumunda ikinci turun 7 Mayıs’ta yapılması planlanıyor. BREXIT ve İtalya referandumunda olduğu gibi bir anket kazası daha yaşanmayacak olur ise bu seçimlerin de etkisinin sınırlı kalması beklenebilir. 29 Nisan ise ABD Başkanı Trump’ın görevi devralmasının 100’üncü günü. Göçmenler ve Obamacare olarak bilinen sağlık reformunun iptali konusundaki vaatleri çeşitli engellere takılan Trump, 100’üncü gün mesajı vermek için vergi reformu çalışmalarını hızlandırabilir. Bu nedenle bu tarihe kadar Trump tarafından bir sürpriz çıkma olasılığı göz ardı edilmemeli. Bu beklenti başta ABD hisse senetleri olmak üzere global ölçüde hisse senetlerini destekleyebilir ancak 100. gününde önemli bir değişime imza atılamayacak olur ise, son haftalarda sorgulanmaya başlanan Trump rallisi sert bir düzeltme sürecine dönüşebilir. Son olarak 16 Nisan’dan sonra ortaya çıkacak siyasi atmosferin, 5 Mayıs’ta değerlendirmesi bulunan kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin kararı üzerindeki etkisi nedeniyle nisan ayının son günleri ve mayıs ayının ilk haftasında S&P beklentilerine yönelik bir fiyatlama oluşabileceği de dikkate alınmalı. Referandum sonucunun tek başına piyasalarda kalıcı bir trend oluşturmasını beklemesek de, referandumun hemen öncesi ve hemen sonrasında sert fiyat hareketlerin oluşması şaşırtıcı olmayacaktır. Bu nedenle bu döneme TL (hisse, mevduat vs) ve döviz cinsi varlıkları dengeli bir şekilde dağıtarak piyasa nötr bir strateji izlenmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Referandum sonucunun ve sonuç tahmin edilse dahi çıkacak sonucun kısa vadeli Piyasa etkisinin yönü ve şiddeti konusunda yapılan tahminlerde yanılma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle referandum sürecine mümkün olduğunca düşük risk ile girmek gerektiğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)