E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakReferandum sonucu konut satışlarını hareketlendirecek---

Referandum sonucu konut satışlarını hareketlendirecek

Referandum sonucu konut satışlarını hareketlendirecek
21 Nisan 2017 - 05:50 borsagundem.com

Referandum sonrası hem Körfez ülkelerinden hem de bekleyen yatırımcıların yeniden alıma geçmesi ile sektörün büyümesi bekleniyor.

Türkiye 16 Nisan Pazar günü referanduma gitti. Anayasa değişikliğinin halk oylamasına sunulduğu referandumda değişilik evet oyu ile kabul edildi. Gayrimenkul sektöründeki firmalarının patronları da referandum sonucunun etkilerini değerlendirdiler. Referandum sonrası hem Körfez ülkelerinden hemde bekleyen yatırımcıların yeniden alıma geçmesi ile sektörün büyümesi bekleniyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği yayınladığı mesajda, bugüne kadar 115 ülkede 9 bine yakın projeye imza atan ve dünyada bir marka haline gelen Türk müteahhitlerinin, yeni dönemde sağlanacak altyapı ve kurulacak sistemle çok daha büyük başarılara imza atacağını ifade etti.

“KÖRFEZDEN CİDDİ YATIRIM BEKLİYORUZ"

Özyurtlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt’ta Türk seçmeninin, yüzde 51’lik oyla yeni yönetim sistemine evet dediğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’nin önünde siyasal istikrar noktasında bir sorun kalmamıştır. Siyası istikrarla özellikle gayrimenkul sektörü, büyük ölçüde rahatlayacaktır. Yabancı yatırımcılar başta Suudi Arabistan ve Katar olmak üzere Körfez ülkeleri ve Arap dünyasından da ciddi yatırım geleceğini düşünüyorum. Tüm bu yatırımlar bir süredir durgunluk yaşayan gayrimenkul sektörünün canlı günlerine dönmesini sağlayacaktır.”

"Tüm iş adamlarını yatırıma davet ediyorum”

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal’ın referandum sonrası görüşleri ise şöyle: “Türkiye’de cumhurbaşkanlığı sistemiyle çok daha güçlü icraatların yapılmasının önü açıldı. Ülkemizde bürokrasi, etkili ve hızlı karar alır hale getirildi. Evet kararından sonra; Türkiye’de yatırım hamleleri hızlanır. Kesintisiz devam eden büyük alt yapı projeleri sayesinde; büyüme yüzde 2.9’un çok daha üstüne çıkar. Tüm iş adamlarımızı daha fazla yatırım yapmaya davet ediyorum.”

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Türk iş dünyası olarak sonuçlarının ülkemizin kalkınma mücadelesine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için koyduğumuz hedefl ere şimdi daha da yakınız. Kuzu Grup olarak yatır ım, üretim ve istihdam için daha çok çalışmaya hazırız. Ülkemizin büyümesi ve gelişmesi yolunda tarihi adımın atıldığı bugünün, vatanımız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

“Yatırımlarını bekletenler geri dönecek”

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise referandum sonrası çok kısa bir sürede ekonomik alanda hareketlenmenin başlayacağını dü şündüğünü belirterek,” Referandum öncesinde, yatırımlarını beklemeye alan yatırımcı bir kitle mevcuttu. Bu kitlenin geri dönüşlerini alacağımız bir sürece girmiş bulunuyoruz. Yeni dönemde Türkiye’nin yükselişi çok daha hızlı olacaktır. Ülkemizin ve sektörümüzün geleceğine güvenimiz tam” açıklamasını yaptı.

"Yeni sistemde Türkiye büyüyecek"

Referandum sonucu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür ise, ekonominin daha fazla büyümesi, özel sektörün önünün açılması, iş ve yatırım ortamının gelişmesi için bu değişikliğin şart olduğunu belirtti. Gür, “İş dünyasının ve ekonominin önündeki bürokratik engelleri artık çok daha kolay bir şekilde aşacağımızı düşünüyorum. Yeni sistem de hem Türkiyemiz büyüyecek hem de insanımız daha yüksek yaşam standartlarına ulaşacak. Referandum sonucunun tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. (Dünya / Leyla İlhan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)