E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRaportör: AB kapısı Türkiye'ye tamamen kapanmalı---

Raportör: AB kapısı Türkiye'ye tamamen kapanmalı

Raportör: AB kapısı Türkiye'ye tamamen kapanmalı
14 Kasım 2018 - 15:09 borsagundem.com

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, Türkiye aleyhine rapor açıkladı

Avrupa Birliği'ne girmek için uzun yıllardır çaba sarfeden Türkiye'nin önüne şimdi de raportör engeli çıktı. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, AB kapısının Türkiye'ye tamamen kapanması gerektiğini öne sürdü.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye-AB ilişkilerinde dönüm noktası olabilecek bir karara imza atmaya hazırlanıyor. AP Türkiye raportörü Kati Piri tarafından kaleme alınan ve bugün Strasbourg’da açıklanan taslak Türkiye raporunda, "Kopenhag kriterlerini yerine getirmekten çıktığı” gerekçesiyle, Ankara ile katılım müzakerelerinin resmen askıya alınması istendi. Katılım müzakerelerinin askıya alınması için Avrupa Komisyonu’nun bu konuda tavsiyede bulunması ve bu tavsiyenin AB üyesi devletlerin liderleri tarafından (AB Konseyi) onaylanması gerekiyor.
DW'nin haberine göre AP, geçen yıl kabul ettiği Türkiye raporunda, son anayasa değişikliğinin mevcut haliyle yürürlüğe girmesi halinde Türkiye ile AB arasındaki katılım müzakerelerinin resmen askıya
alınmasını isteyeceği uyarısında bulunmuştu. AP, kısaca Venedik Komisyonu olarak bilinen "Avrupa Hukuk Yoluyla Demokrasi Komisyonu”nun anayasa değişikliği konusundaki görüş raporunu temel alarak, yürürlükteki başkanlık rejiminin "kuvvetler ayrılığı ilkesiyle bağdaşmadığını”, bunun da "Kopenhag siyasi kriterlerine aykırı olduğunu” savunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber bekri14 Kasım 2018 21:45

    Arap ve ortadogu birliğine girip bedevi olmayalım diye bütün Cumhuriyet 'in çabası dinimiz oku der ilim neredeyse gidin öğrenin der...araplardan ortadogudan illa cokk ilim var gidip alacam diyenler bakın öncelikle suriyeliler geldi ya ilk etapta onların geldiği yere gidin ordan az aşağı arabistan yemen yayılın oralara Türkün töresi adeti uymuyor diyenler arabın bedevinin peşinden gitsin AB.ye gelince illa girecek ve onları biz yönetir illa olacağız ilim bilim ve ATATÜRK 'ün gösterdiği yolda ....Haydi türkiye ileri...

  • ampül14 Kasım 2018 20:27

    bizimkiler de müzakereleri bitirelim desinler. niye ikide bir ab ye girmeliyiz diye konusuyorlar.

  • m.uçar14 Kasım 2018 18:23

    sistemi denetleyecek kurum yok.

  • zekaa14 Kasım 2018 15:45

    ben anlamıyorum ingiltere ab yi sırtında kambur gibi görüyor çıkmaya çalışıyor. türkiye tam düzelecek derken ab ye girmeye çalışıyor.

  • dogi14 Kasım 2018 20:36

    Türkiye tam düzelecek derken? Sen nerde yaşıyon?

  • ALALIMSATALIM14 Kasım 2018 15:28

    BU AB İYİCE MALA BAĞLADI BİZ SİZDEN VAZGEÇELİ ÇOK OLDU HALA ALMICAZ DİYE KENDİ KENDİLERİNE BARINIYORLAR.

  • Kanturalı14 Kasım 2018 15:22

    Emriniz olur !

  • H kujuli14 Kasım 2018 15:18

    Kasıtlı mı buluyorlar bu karşıtları analaöadım