E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRallinin kaderi neye bağlı?---

Rallinin kaderi neye bağlı?

Rallinin kaderi neye bağlı?
27 Ağustos 2014 - 12:40 borsagundem.com

Avrupa'da hazine tahvili faizleri tarihi dip seviyelerdeyken ABD borsaları rekor kırıyor

ABD borsaları rekorlar kırmaya devam ediyor. S&P 500 ilk kez 2000 puanın üzerinde kapandı,, Dow Jones Sanayi Endeksi ise güniçi rekor tazeledi. ABD'de dayanıklı mal siparişlerinin rekor kırması, tüketici güveninin 7 yılın zirvesine tırmanması ve Avrupa Merkez Bankası’ndan genişlemeci adım beklentisi rallide etkili oldu. Ancak Cnbc bu seviyelerin yakın gelecekte sınavdan geçeceği yorumunda bulundu. Gelecek hafta izlenecek Avrupa Merkez Bankası toplantısı ve ABD tarım dışı istihdam raporu rallide ilk test olacak. T3lıve.com ortağı Scott Redler, Eylül başında ABD'de kutlanacak işçi bayramının ardından tatilden dönecek işlemcilerin satışa geçeceği kanısında. Maxim Group Baş Teknik Analisti Paul Larosa, bol sıfırlı seviyelerin aşılmasının yorucu olduğunu ve düşüşe neden olduğunu söylese de 1991 desteğinin çok yakında bulunmasının aşağı yönlü hareketi sınırlayacağı kanısında. Oppenheimer Teknik Analisti Ari Wald ise "S&P'de 2 bini sevdim, risk iştahı açık" yorumunu yaptı.

EYLÜL DÜŞÜŞ AYI

1950'den bu yana Eylül, endeksin ortalama yüzde 0,47 düştüğü, en kötü ayı olarak biliniyor. Wald ise endeks 200 günlük hareketli ortalamanın üzerindeyse yüzde 0,4'lük kazanç, altındaysa yüzde 2,7 düşüş olduğunu hatırlatarak yükseliş trendinin süreceğini öngördü.

'FED DEĞİL, AMB YÖN VERİYOR'

Öte yandan CNBC'ye göre tahvil piyasasına artık Fed değil, Avrupa Merkez Bankası yön veriyor. Ecognosis Advisory CEO'su Andrew Freris Avrupa'da tahvil faizlerinin tarihi diplere inmesini Draghi sayesinde gelen rahatlama dalgasına dayandırıyor.. Uzmana göre Avrupa'da faizler kriz beklentisi ortadan kalktığı için düşüyor, ABD'de ise Fed'den faiz artırımı beklentisine rağmen tahvilin rağbet görmesi güvenli liman arayışından kaynaklanıyor. Banque Internatıonale Asya Yatırımları Başkanı Hans Goettı ise Almanya ve Japonya yerine ABD tahvilini tercih ettiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)