E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRahip Brunson krizinde yeni gelişme---

Rahip Brunson krizinde yeni gelişme

Rahip Brunson krizinde yeni gelişme
30 Temmuz 2018 - 17:08 borsagundem.com

Rahip Brunson’un avukatı İsmail Cem Halavurt ev hapsi kararına itiraz ederek, ev hapsinin ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep ederken, adli kontrole de itirazda bulundu

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li Papaz Andrew Craig Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt, ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kararına itiraz etti. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Singapur'da bir araya gelecek. İkilinin Ankara-Washington hattında krize yol açan Pastör Brunson konusunu görüşmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rahip Brunson'un ev hapsine çıkmasının ardından yaptığı 'yaptırım' açıklaması ve tavır değişikliği ile ilgili konuşan Erdoğan, "Tavır değişikliği Trump'ın sorunu. Söylenmeyen şeylerin söylenmiş gibi ortaya konulmasını doğru bulmayız. Dışişleri Bakanımız aracılığıyla, Ebru Hanım'ın İsrail'den çıkışına yardımcı olunması iletilmiştir. Ebru serbest bırakılmış ama pasaportuna el konulmuştu. ABD'lilere pasaportunun verilerek Türkiye'ye dönüşüne yardımcı olabileceklerini söyledik. 'Karşılığında Brunson'u vereceğiz' demedik. Bu tür bir pazarlık olmadı. Netenyahu'nun, 'Bana Trump telefon etti, biz de bıraktık' açıklaması oldu. Türkiye'deki yargı, Brunson hakkında, hastalığını göz önüne alarak, iyi niyetle ev hapsi yönünde karar vermiş. Karara saygı duymak yerine, konuyu Türkiye'ye yaptırım meselesi haline getiriyorlar. Yaptırımlarla geri adım attıramazsınız" açıklamasında bulunmuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika30 Temmuz 2018 22:51

    11 Nisan 2011'de Alsancak'taki Protestan Diriliş Kilisesi avlusunda sohbet ederken, Manisalı Mehmet Ali Eren tarafından Rahip Brunson silahla vurulmuş. Mahkemeye dava açılıp o yıllarda soruşturma yapılmamış mı ? "Nerede bu devlet, nerede bu millet."

  • kerim30 Temmuz 2018 21:35

    Ayiya sormuslar ensen niye kalin abi her isimi kendim gorurum demis

  • Kamil30 Temmuz 2018 20:47

    Bu konu hızlı bir şekilde vede iki ülkenin çıkarlarını iyi bir şekilde gözetecek uluslararası anlaşmalar çerçevesinde uzatmadan ve iki ülkenin de birbirine daha fazla zarar vermeden çözülmesi en uygun olanı gibi. Yoksa bu iş baya iki ülkeyi birbirine düşürebilir. Şu zor şartlarda iyi düşünmek lazım bu konuyu. Amerika da muhtemelen bizim istediğimizi verecek ama hepsini yerine getirmesi de zor gibi görünüyor

  • demirkan 30 Temmuz 2018 20:10

    EVİ BEĞENMEZSE 5 YILDIZLI OTELE YERLEŞTİRELİM.

  • bir yorum30 Temmuz 2018 19:36

    Valla ne yalan söyleyeyim bu brunson verilmesiyle bitecek gibi değil kesinlikle. Sen brunson verirsin amerika sana fetoyu vermez.Ayrıca doları kısa bir süre düşürürsün.Sonra s 400 ateşini yükseltirler.Adamlarda bize yönelik aleyhimizde argüman çok. Hazinemiz güçlü değil.Turizm gelirlerinde eski seviyelere daha yeni geliyoruz. Neyse kasamızı doldurmamız lazım. Altına yatırım yapsak uluslararası piyasalarda onsu 1211 lere kadar düşürdüler. Yani dünya ekonomisini büyük devletler ve özellikle amerika ve ingilizler çekip çeviriyor. İstedikleri gibi manipülasyon yapabiliyorlar. Papazın verilmesine dirensen faizi % 30 lara kadar çıkarırlar.Dolar 5,50 leri görür.Zaten 5 psikolojik sınırı yakında bir şeyi bahane edip gösterirler.Çinden acilen 35-40 milyar dolar kredi gelmesi lazım.imf ye avuç açamayız

  • Bir yorum'a30 Temmuz 2018 23:56

    Benden söylemesi; Çin'e bulaşma, cin'e bulaş. Cinden kurtulursun, Çinden kurtulamazsın.

  • Kadir yildirim30 Temmuz 2018 18:43

    Yapılacak şudur. İncirligi kapat.. f35 iptal et. 900 milyonu iade al. S400 al. Patriot yada diğer anlaşmaları iptal et... geri adım atma. Coniyi görelim bide. Köpek gibi havliyorlar başka bi şey yok.. elinizden geleni ardiniza koymayın.

  • VATANDAŞ30 Temmuz 2018 17:47

    AVUKAT İSMAİL CEM TÜRKMÜ? ABD VATANDAŞIMI?

  • Yorumcu30 Temmuz 2018 17:21

    Sadece bu rahip değil tüm dünya ülkelerindeki batılı özellikle Amerikalı ve İngiliz rahiplerin alayı casustur. Çünkü bir din adamından kuskulanmazsin. Bunu İngilizler başlatmıştı Amerikalılardan aynı taktiği uyguluyor.Birde içimizdeki hoca efendi şeyh ileride kafaliyor ve kendilerine çalıştırıyorlar. İşte böyle akıllı olunuyor.

  • Yorumcu30 Temmuz 2018 17:15

    Kardeşim brunson verseniz bile bu sefer s 400 u önüne getirecekler.Yani doların ateşini söndürmeye çekler. Taviz tacizi getirir. Bu geçerli bir kuraldır.