E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRahip Brunson 3 Ekim'de AYM'ye başvuracak---

Rahip Brunson 3 Ekim'de AYM'ye başvuracak

Rahip Brunson 3 Ekim'de AYM'ye başvuracak
18 Eylül 2018 - 14:08 borsagundem.com

ABD ile Türkiye arasında yaşanan son krize damgasını vuran ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt'un, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracağı öğrenildi.

İzmir'de terör örgütleri PKK ile FETÖ adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanırken ev hapsi kararıyla tahliye edilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, yerel mahkemelerin itirazlarını reddetmesi üzerine 3 Ekim tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuracağını açıkladı.

Habertürk'ten Yasemin Güneri'nin haberine göre, Halavurt, yerel mahkemeye yaptıkları başvurunun reddine ilişkin kararın 3 Eylül tarihinde kendilerine tebliğ edildiğini ve 3 Ekim tarihinde de bir aylık sürenin dolduğunu hatırlatarak, “3 Ekim tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne dava açacağız” dedi.

Halavurt, Anayasa Mahkemesi’ne yapacakları başvuruda, Brunson’un özgürlüğü ve güvenliği hakkının ihlal edildiği ve seyahat özgürlüğünün engellendiği iddiasında bulunacaklarını belirtti. 

"EV HAPSİNİN KALDIRILMASI VE ABD'YE DÖNÜŞ TALEBİ"

Anayasa Mahkemesi’nden, Brunson hakkında verilen ev hapsi kararının kaldırmasını ve müvekkilinin ülkesine dönmesi yönünde bir karar alınması talebinde bulunacaklarını belirten Halavurt, başvuru dilekçesini henüz tamamlamadıklarını, tamamladıktan sonra dava açacaklarını vurguladı.

"İKİ YEREL MAHKEME BAŞVURUYU REDDETMİŞTİ"

Sağlık sorunları gerekçesiyle 25 Temmuz'da ev hapsi kararıyla cezaevinden tahliye edilen papaz Brunson için avukatı İsmail Cem Halavurt kısa süre önce İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu. Halavurt'un, ev hapsinin ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için yaptığı başvuru, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddedilmişti. Mahkeme heyetinin reddettiği talep, incelenmek üzere üst mahkeme olan İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiş ve üst mahkeme de suç vasıflarında değişiklik olmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle ev hapsi ile yurt dışına çıkış yasağına yapılan itirazı reddetmişti. Ağır ceza mahkemelerince Brunson ile ilgili itirazların reddedilmesi üzerine avukat Halavurt, Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya karar verdiklerini açıklamıştı. Anayasa Mahkemesi, yapılacak başvuru sonrası Bronson hakkında nihai kararını verecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİKO şeker fabrikaları19 Eylül 2018 14:46

    NASIL OLSA BİZ DUYSAKTA DUYMASAKTA SONUNDA BIRAKACAĞIZ BU KADAR SPEKİLASYON NİYE

  • belirsizlik18 Eylül 2018 21:59

    abd mesajı almıştır, rahip tutuksuz yargılanabilir. memlekette abd ajanı mı yok sonu gelmez, ihtiyaç olursa alırsın bir başkasını içeri. bırakalım bakalım ne yapacaklar. iyi niyetimizi bir kez daha gösterelim. onlar gebe kalsın.

  • Sela nik18 Eylül 2018 18:26

    İmşallah içerde çürürsün ekmek yediğin yete ihanet ha...

  • ALAATTİN CAMGÖZ18 Eylül 2018 17:20

    yıllarca arkamızı ABD dayandık abd ne yaptı bize kazıkları soktu soktu soktu.ülkemizdeki tüm pislikleri ve tüm şehitleri ya abd yapmıştır yada taşoranlara yaptırmıştır.abde bizim aslında baş düşmanımızdır.o yüzden ekonomik bağımsızlığımıza ulaşabilmemiz için RTE yaptıkları hatalardan bir dakika dahi beklemeden acilen beleş dağıttı pararalı başta suriyeli ler ve diğer vatandaşlar dan kesilmeli tüm gücümüz ile paraları inşaata yatıracağına sanayi ye yatırması gerekmektedir.yoksa gelecek sene dolar 10-15 TL arasına kesin gelir.

  • iso18 Eylül 2018 16:49

    Bizim yaptığımız tam donanımlı elinde kılıç olan bir gladyatörle çıplak ve elimizde sopa ile arena'ya çıkmaya benziyor. Yıllarca abd'den gelen 0 faizli dolarları yola köprüye yatıracağınıza üretime yatırsaydınız şu an bunları yaşamazdık doların 7 TL olmasının tek sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir. Dış mihraklar fln geçin bunları. Paraları yerken iyiydi şimdi mi kötü oldu.

  • Haha18 Eylül 2018 18:26

    CHP nin 95.yıl sloganı, Dış güçlere boyun eğmeyen, kula kulluk etmeyen parti :) . Aa pardon dış mihrak yoktu dimi

  • ito18 Eylül 2018 17:46

    yabancı krediyi projeye veriyor....sen sanayiye teknolojiye yurt dışından rahat kredi alabildığın zannediyorsan yanılıyorsun

  • Cengiz18 Eylül 2018 16:13

    Seyahat yasağı kalksın davası devam etsin medya gürültü yapmasın

  • Mehmet yılmaz18 Eylül 2018 15:01

    Osmanlı mantığı verin haraç nasıl olsa üretmeden yatan bi milletiz atalarımızın izinden gidek verin haraç verelim papazı aaaa bu arada alamanya bakıcılık yaptığımız suriyelilerin haracını halen yatırmamış verin haracı

  • mehmet yılmaz18 Eylül 2018 16:42

    OSMANLIDAN kuyruk acısı hala devam ediyor.OSMANLININ GÜCÜNÜN seviyesine bugün hala amerika+rusya+çin+ingiltere ve avrupanın alayı aynı güce gelemedi.

  • gobel6618 Eylül 2018 14:19

    ABD'nin başında turump olduğu sürece senin işin olmaz tosunum.

  • Hilmi18 Eylül 2018 14:19

    Gönderinde biraz nefes alak piyasa toparlansın üretimi artırak bidağaki baskıya daha güçlü baş kaldırabilelim

  • BİR DOST18 Eylül 2018 14:56

    Cebine de haçlık koyalım mı bladerim?