E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriRaci Şaşmaz’dan Denge’de ikinci büyük fedakarlık---

Raci Şaşmaz’dan Denge’de ikinci büyük fedakarlık

Raci Şaşmaz’dan Denge’de ikinci büyük fedakarlık
01 Şubat 2018 - 22:04 borsagundem.com

Borsanın genç patronu Şaşmaz tarih yazıyor. 15 gün önce yaptığı 70 milyonluk fedakarlığın ardından bu kez de 67 milyon değerindeki şirket payını nominal fiyattan devrederek 65 milyonu Denge’nin içine kattı..

BORSAGUNDEM.COM

Bu akşam KAP’a düşen açıklamadan da anlaşılıyor ki, borsa dünyası, halka açık şirket sahibi olarak Raci Şaşmaz’ı daha çok konuşacak. Çünkü sinema ve TV dünyasında senaryoları ve yapımcılığı ile rakipsiz, imzasını attığı reyting rekortmeni dizilerle tarihe geçen Şaşmaz, şimdi de hisseleri borsada işlem gören Denge’nin çoğunluk paylarını satın alan Pana Yatırım Holding’in patronu olarak sermaye piyasalarında tarih yazıyor.  

17 Ocak’ta, yüzde 50 paya sahip olduğu 160 milyon lira değerindeki şirketini 10 milyon liraya yani nominal değerden halka açık Denge’nin içerisine koyarak 70 milyonluk fedakarlık yapan ve yatırımcısına büyük güven veren Şaşmaz, ‘şirketini koruyan, hissedarını kollayan patron böyle olur’ dedirtmeye devam ediyor. Borsanın yeni patronunun 15 gün sonra yani bugün de ikinci büyük fedakarlık yaptığı ortaya çıktı.

137 milyon lira değer biçilen Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırım’da bulunan 67 milyon tutarındaki yüzde 49 payını, nonimal değerden 2.450.000 TL’ye Denge’ye satan Şaşmaz, bu kez de yaklaşık 65 milyon TL hakkını halka açık şirketin içine kattı.

Şirketin itibarını katlayan, mali yapısına büyük güç katan ve hisse değerini yükselten iki fedakarlığın ulaştığı tutar ise 135 milyon TL’ye yükseldi. Yani Şaşmaz, iki kalemde servet denilebilecek bir rakamı gözünü bile kırpmadan Denge’ye verdi.

Denge’den KAP’a yollanan duyuruda “Şirketimiz, 01.02.2018 tarih, 2018/2 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile; yetkili değerleme kuruluşu Alternatif Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. tarafından yapılan 25.10.2017 Tarihli raporunda 137.110.132 TL olarak değerlenen İstanbul Ticaret Sicilinin 678268 Üye numarasında kayıtlı Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme Anonim Şirketi‘nin Tayyar Raci ŞAŞMAZ'a ait 2.450.000 TL nominal değerli ve ilgili değerleme raporuna göre 67.183.964 TL değerlenen %49 hissesini, tüm hak ve yükümlülükleriyle nominal değer üzerinden 2.450.000 TL'ye satın almaya karar vermiştir” denildi. 

FEDAKARLIK ÜSTÜNE FEDAKARLIK

Paylarını fahiş fiyatlarla değerleyerek halka açık şirkete satıp, küçük yatırımcının hakkına el koyan, şirketinin içini boşaltan patronlara alışık olan tasarruf sahipleri ise genç patron Raci Şaşmaz’ın büyük alkış alan girişimlerini nefeslerini tutarak izliyor. Duydukları şaşkınlıktan çok daha fazla mutlular. Çünkü Şaşmaz, milyonluk şirketlerinin hisselerini sadece nominal değer üzerinden devrederek halka açık şirketin içerisini dolduruyor. Yani kaçırmıyor, tam tersine cebinden ekliyor. Sermaye piyasalarına gelirken, 2 milyar dolarlık bir yatırım vizyonu çizdiğini belirten Raci Şaşmaz, hedefine emin ve güçlü adımlarla ilerliyor.

Borsanın yeni patronu Şaşmaz’dan 70 milyon liralık fedakarlık

PANA YATIRIM HOLDİNG’İN HEDEFLERİ BÜYÜK

10 yıl sonrasını hedefleyen ve adımlarını da bu projeksiyon kapsamında atan Pana Yatırım Holding’in hedefleri büyük.

Gelecek dönemin projeleri arasında 250 milyon dolarlık bir özel sermaye fonu ve bir medya teknoparkı da var. Pana Yatırım orta vadede Pana Medya'yı da halka arz etmeyi planlıyor.

Şaşmaz, Katarlı ‘Dünya İslam Alimler Birliği Başkanı’ Yusuf El Karadavi’nin ailesine ait olan Albawakir Group ile birlikte İstanbul Fikirtepe kentsel dönüşüm alanında gayrimenkul projeleri geliştiriyor.

Katarlı ortağı ise Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmak istiyor. 5 yıllık hedef 2 milyar dolar.

MİLYAR DOLARLIK PROJELER

Pana, Albawakir ile Fikirtepe'de 600 bin metrekare alanda 3461 konut, 212 ticari üniteden oluşan 800 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdi. Hedef ciro 1.4 milyar TL. Aynı bölgede, Live Dream ve City’de 600 bin metrekare ve yatırım maliyeti 1 milyar TL. Ciro hedefi 1.6 milyar TL.

İzmir Çeşme'de ise Jardin Eden projesinde 133 milyon TL yatırımla 257 milyon TL ciro hedefleniyor. Resort segmentindeki gayrimekul yatırımı 124 bağımsız üniteden oluşuyor. İstanbul'da Şile ve Kurtköy'deki projeler için toplam yatırım 510 milyon TL. Beklenen ciro 1.1 milyar TL.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.