E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRabobank'tan TCMB için faiz tahmini---

Rabobank'tan TCMB için faiz tahmini

Rabobank'tan TCMB için faiz tahmini
24 Mayıs 2018 - 11:24 borsagundem.com

Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT'ye Merkez'in 300 baz puanlık faiz artışının doğru olduğunu, daha fazlasının da olabileceğini öngördü

Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT'deki Yatırım Bülteni'nde Açıl Sezen'in sorularını yanıtladı.

Matys kurda devam eden artışın piyasaların daha fazla faiz artışı istediğine işaret ettiğini ve kurdaki harekete bağlı olarak 7 Haziran'daki toplantıda da faiz artışı olabileceğini söyledi.

Merkez Bankası'nın TL'de devam eden satışları durdurması için bir adım atmasını zaten beklediklerini kaydeden Matys "300 baz puanlık artış güveni artırmak için atılmış bir adım. Merkez Bankası'nın daha fazla adım atması gerekebilir. 7 Haziran'da Merkez'in faizleri tekrar artırmasını olası görüyorum. TL'de bugünkü hareket yatırımcılar arasında hala güvenin düşük olduğunu gösteriyor...TL'yi stabilize etmek ve en kötüsünün geride kaldığını göstermek için daha fazla sıkılaşma olabilir" değerlendirmesini yaptı.

Merkez Bankası dün olağanüstü toplantıyla Geç Likidite Penceresi (GLP) borç verme faiz oranını % 13,50’den % 16,50’ye yükseltmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum24 Mayıs 2018 19:46

    Türkiyeye finansal saldırı yapan teröristler (Standart and poors,moodys,ficth,financial times,citibank,rabobank.rupert murdoch ın basın yayın kuruluşları) şimdilik bunlar görünüyor.Ama yakında bu kervana başka batılı özellikle amerikan ingiliz hollanda fransa dan da finansal teröristlerin sayısı daha da artabilir. Financial times eski günlerine geri dönebilir diye resmen Türkiyeyi tehdit ediyor. Bu Türkiyeyi ekonomik yoldan Akdenizdeki enerji kaynaklarından faydalanmasın,rusyadan füze savunma sistemi almasın diye bunu yapıyorlar.Hadi hayırlısı siz bastırdıkça biz güçleneceğiz inşallah.Genelde böyle olurda.Hani sen güçlü bir takımsın karşındaki zayıf bir ekip onu havada karada her yerde yenersin.Ama maça gelince o zayıf takım aslan kesilir ve güçlü takımı yerin dibine sokup sokup çıkartır.

  • bir yorum24 Mayıs 2018 19:34

    Yükleniyor batılı ekonomik teröristlerin hepsi birden ULUSUM korkma geldikleri gibi gidecekler.

  • mehmet yılmaz24 Mayıs 2018 12:19

    bloomberg ana muhalefet gibi iki tane sütten kesilmiş spikerle bütün gün dolap beygiri gibi kılıçtara ve yerleşik iş insanlarının döviz toplayanlararına su taşır gibi haber taşıyor.

  • tam traji komik24 Mayıs 2018 11:35

    Piyasa kapanana kadar bekle bekle sonra git işe yaramayan GLP arttır !!! eee ne oldu birşey değiştimi ? tabiki hayır POLİTİKA FAİZİ ARTMADAN taşlar yerine oturmaz iktidar ve merkezin yaptığı bu millete ihanettir başka birşey değil !!! BİRİLERİNİN DÜŞÜK FAİZLE DEVLET BANKALARININ SÖMÜRMESİ İÇİN HALK EZİLMEKTEDİR . ELİNDE 1 LİRASI OLMAYANA İHALE VERİRSEN SONU BÖYLE OLUR !!! YA SABIR RAMAZANDA BİRŞEYLER TERS GİDECEK DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM AMA BU KADAR DEĞİL YA.