E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRabobank'tan gelişen ülke para birimlerine Fed uyarısı---

Rabobank'tan gelişen ülke para birimlerine Fed uyarısı

Rabobank'tan gelişen ülke para birimlerine Fed uyarısı
13 Haziran 2018 - 16:01 borsagundem.com

Rabobank raporunda, Fed'in Avrupa ve Gelişen Piyasalardaki para birimlerinin yönünü belirleyeceğini aktardı

Rabobank fed toplantısından 25 baz puan faiz artışı beklediğini ancak resmi açıklamada ve noktasal grafikte herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmayacağının odak noktalarında yer aldığını bildirdi. Rabobank raporda, Fed kararının sıkılaşmayı hızlandırma kararı alıp almayacağının çok önemli olduğunu ifade etti ve "Noktasal grafik şu anda toplamda 3 faiz artışına işaret ediyor, ama 4'e doğru da kayabilir" açıklamasına yer verdi.

Bankanın Fed uzmanı Philip Marey Mart, Haziran ve Eylül aylarında olmak üzere 3 faiz artışı beklediğini açıkladı. Raporda şu ifadeler yer aldı:

"Potansiyel piyasa çıkarımları bakımından, 2016'da sıkılaşma başladığında aslında Avrupa ve Gelişen Piyasalar için iyimser bir çağrı yapmıştık. Para politikasındaki normalleşmenin ABD'deki politika yapıcılar arasında artan güven olarak yorumlanması gerektiğni tartışıyorduk. Yapıcı bakış açımız ihracat odaklı Gelişen Piyasaların ABD'deki ekonomik toparlanmadan fayda sağlayacağına dayanıyordu."

Öte yandan banka Gelişpen Piyasalar için bugün daha farklı bir resim çiziyor:

"Güçlü dolar Avrupa ve Gelişen Para birimleri için olumsuz bir anlama sahip. Bugün boktasal grafik 4 faiz artışına kayarsa, dolar daha da güçlenecek ve Gelişen Ülkelerin para birimleri düşüş gösterecek"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)