E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRabobank: TL CEEMEA paraları arasında en kırılgan para birimi---

Rabobank: TL CEEMEA paraları arasında en kırılgan para birimi

Rabobank: TL CEEMEA paraları arasında en kırılgan para birimi
28 Mart 2018 - 11:59 borsagundem.com

Rabobank raporunda Türk Lirası'nın CEEMEA piyasaları arasında en kırılgan para birimi olduğu belirtildi

Rabobank gelişen piyasalar Döviz stratejisti Piotr Matys, Çarşamba günü kaleme aldığı raporda Merkez ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Avrupa (CEEMEA) paralarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

ABD Doları karşısında bu ay sadece Türk Lirası ve Rus Rublesi'nin değer kaybettiği belirtilen raporda, “Yine de mevcut küresel ortamda diğer CEEMEA paraları üzerindeki satış baskısının büyük bir ihtimalle artacağı yönündeki görüşümüzü koruyoruz.” ifadesi yer aldı.

Raporda, “MSCI Gelişen Piyasa Hisse Senedi Endeksi de yakından takip ediyoruz. Yukarı yönlü trendin altına doğru bir kırılma riskli varlıklardan sermaye çıkışının hız kazanacağına ilişkin bir gösterge olur.” dendi. Böyle bir durumun CEEMEA paraları üzerinde baskı oluşturacağına dikkat çekildi.

Türk Lirası'nın hala en kırılgan CEEMEA parası olduğunun altı çizilen raporda, benzer paraların da riskten kaçış algısındaki artıştan kaynaklı baskıya daha fazla dayanamayabileceği söylendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie28 Mart 2018 12:31

    Tüm param dövizde. Kafam rahat. Şirketime ödeme yapmaya gelen müşterilerime önce döviz bürosuna gitmelerini söylüyorum. TL ile işlem yapıp da zarar edemem kusura kalmasınlar. TL'de kalan donsuz kalır demiş atalarımız. Bu arada faizler biraz daha düşmeli bence (6)

  • Reisss28 Mart 2018 12:51

    Aynen kardeşim reisimizden allah razı olsun onun sayesinde yattığımız yerden paraya para dedik rabbim reisimizi başımızdan eksik etmesin 🤗

  • HASAN TOSUN28 Mart 2018 12:19

    DOLARA BÜZÜLEN PARA BİRİMİ BİRDE SEYREDEN İKTİDARDA BUNDAN HOŞLANIYOR,NE KADAR BÜZÜLÜRSE OKADAR İHRACAAT OLUR APTALLIĞI İLE AVUNUYOR,MİLLETİNİ EZİYOR FAKİR EDİYOR,KİM DOLARI 1 1,5 TL YE İNDİRİRİM DİYORSA ONA OYUM,KİM REVÜLE EDERSE O SEÇİMİ KAZANIR,MİLLET EZİLMEKDEN BIKTI