E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'in ziyareti Rusya'nın Ortadoğu otoritesini misliyle artırdı---

Putin'in ziyareti Rusya'nın Ortadoğu otoritesini misliyle artırdı

Putin'in ziyareti Rusya'nın Ortadoğu otoritesini misliyle artırdı
13 Aralık 2017 - 01:23 borsagundem.com

ABD'nin Kudüs kararı sonrası en aktif faaliyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığını belirten siyaset uzmanı Tarasov, Putin’in Ortadoğu ziyareti için de "Rusya’nın bölgedeki otoritesini bir günde kat kat artırdı" değerlendirmesinde bulundu

Ortadoğu ve Kafkasya ülkeleri uzmanı Stanislav Tarasov, Rusya Lideri Vladimir Putin'in hızlı Ortadoğu ziyaretinin bölgesel basın tarafından ‘sürpriz ziyaret' olarak adlandırıldığını belirterek bu ziyaretin Rusya'nın bölgedeki otoritesini katlayarak artırdığını söyledi. Tarasov bu konuda şu değerlendirmede bulundu:

"Bu ziyaretten hemen önce yaşanan olayların kronolojisine bakmak gerekiyor. 6 Aralık'ta, (ABD Başkanı Donald) Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını ilan etti. Bunun üzerine en aktif faaliyeti Ortadoğu'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlattı. Ortadoğu'daki tüm Müslüman ülkelerin liderlerini telefonla aradı. Batı liderlerinden sadece Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Ve elbette Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile temasa geçti."

"Erdoğan, 13 Aralık günü İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinin yapılacağını duyurdu" diyen Tarasov, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

'Suriye'de kalacak Rus birlikler, IŞİD'in rövanş almasını önleyecek'

"8-11 Aralık döneminde Türk medyası, Türkiye ve Rusya liderleri arasındaki görüşmenin temel konusunun Kudüs statüsü olduğunu bildirdi. Rusya Devlet Başkanı'nın önce Rus askerlerinin büyük bir kısmının geri çekileceğini duyurduğu Hmeymim üssünü ziyaret etmesi, ardından Mısır'a gitmesi ve burada açık bir biçimde Kudüs ile ilgili duruşunu ifade etmesi gündemi belirledi. Akşam saatlerinde de Türkiye'ye geldi. Bunun sonucu tamamen farklı gündem oluştu. Beyaz Saray idaresinin yaptığı hatalarla birlikte, bütün bunlar bir gün içerisinde Rusya'nın bölgedeki otoritesini kat kat arttırdı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)