E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den Merkel'e çiçekle gözdağı---

Putin'den Merkel'e çiçekle gözdağı

Putin'den Merkel'e çiçekle gözdağı
21 Mayıs 2018 - 09:05 borsagundem.com

Bild gazetesi: "Putin, dünya siyasetinin lideri, Merkel'e buket vermek aşağılayıcıydı.."

"Rusya lideri Vladimir Putin, dünya siyaset arenasında liderin kendisi olduğunu Merkel'e gösterdi. Çiçek hediye ederken de kadın olduğunu hatırlatıp yerini gösterdi" Putin'in geçen hafta Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Soçi'de bir araya geldiği görüşmeyi Alman Bild gazetesi böyle yorumladı. Buket eleştirisi Rusya'da da yankı ve tepki yarattı.

Putin'in Merkel'e, "dünya siyaset arenasında kimin lider olduğunu net bir şekilde gösterdiği" savunulan yazıda, "Putin, bu görüşme öncesi, Merkel'in 'toplu katliam yapmakla' suçladığı Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile bir araya geldi. Daha öncesinde ise Putin, Almanya hükümetinin tepkisini çeken Kırım Köprüsü'nün açılışını yaptı" denildi.

Merkel'in, Rusya'nın ev sahipliği yapacağı Dünya Futbol Şampiyonası'nın başlamasına kısa süre kala Soçi'ye geldiğine dikkati çeken Alman gazetesi, "Putin bundan daha fazla tatmin olamazdı" yorumunu yaptı.

Yazıda ayrıca Putin'in Merkel'e verdiği çiçek nuketinin" derin manası" olduğıu savunuarak şu yorum yapıldı:

"Görüntüde bir politik resmi ziyaret vardı ama aslından yaşanan bir yumruk savaşıydı. Şansölyeye hediye edilen buketin ardında bir mesaj vardı. Bir nezaket gösterisi gibi algılandı ama aslında bu bir aşağılama mesajıydı. Dünyanın önde gelen politikacıları birbirlerinin ellerini sıkmakle yetinmeli, çiçek hediye etmemeli. Bu yapılırken Putin tarafından Merkel’e 'bir kadın olduğu' ve yerini bilmesi hatırlatıldı...”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)