E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den Avrupa'ya tehdit---

Putin'den Avrupa'ya tehdit

Putin'den Avrupa'ya tehdit
25 Ekim 2018 - 11:19 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya," ABD nükleer füzelerini barındıran Avrupa ülkelerini hedef almak zorunda kalır" dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Soğuk Savaş döneminde imzalanan nükleer silah
anlaşmasından çekileceğini açıklamasının ardından ABD nükleer füzelerini barındırmayı kabul eden Avrupa ülkelerini hedef almak zorunda kalacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump 22 Ekim'de ülkesinin Soğuk Savaş döneminde imzalanan ve Avrupa'yı nükleer füzelerden arındıran 1987 tarihli Orta Menzilli Nükleer Güçler Anlaşması'ndan çekileceğini söylemişti. Rusya Trump'ın anlaşmadan ayrılma kararını tehlikeli olarak nitelendirmişti.
İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile görüştükten sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, Trump ile ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Güçler (INF) Antlaşması'ndan ayrılma planlarını görüşmek istediğini söyledi.

Trump ve Putin'in 11 Kasım'da Paris'te görüşmeleri bekleniyor.
Trump Rusya'yı antlaşmayı ihlal etmekle suçlarken; Moskova suçlamaları reddederek, Washington’un anlaşmayı ihlal ettiğini belirtiyor.
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Salı günü Putin ile gerçekleştirdiği görüşmede, Rusya ve bazı Avrupa ülkelerinden gelen itirazlara rağmen ABD'nin anlaşmadan ayrılma planlarını sürdüreceğini söylemişti. Putin gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin anlaşmadan
çekilmesi halinde Rusya'nın aynı şekilde karşılık vermek zorunda kalacağını ve bunu hızlıca yapacağını söyledi.

Trump'ın anlaşmadan çekilme sözünü yerine getirmesi halinde Rusya'nın ne yapacağı sorulduğunda Putin, "Karşılık verebilir miyiz sorunuzu doğrudan yanıtlamam gerekirse... Verebiliriz ve bunu çok hızlı ve çok etkili şekilde yapabiliriz" dedi. Putin "ABD INF anlaşmasından çekilirse, asıl soru bir kez
daha ortaya çıkacak olan bu (orta menzilli) füzelerle ne yapacakları" dedi.

Putin ayrıca "Bu füzeleri Avrupa ülkelerine göndereceklerse, doğal olarak bunun cevabını vermek zorunda kalacağız ve Avrupa ülkeleri bu füzeleri barındırmayı kabul ederse, eğer işler o
kadar ileri giderse, kendi topraklarını olası bir karşı saldırı riskine attıklarını anlamalılar" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie25 Ekim 2018 12:07

    Umarım bir nükleer savaş çıkar da biz de dolarımızı 7 TL'den satarız.

  • olmazama25 Ekim 2018 14:53

    Çıkmadan yükselen tansiyonda dolar 10 - 20 olur, satacak bir ortam varken çıkıp, ülkeyi terkederim. Mümkünse Ortadoğuya en uzak yere giderim.