E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinProf. Bingür Sönmez saldırganını affetti---

Prof. Bingür Sönmez saldırganını affetti

Prof. Bingür Sönmez saldırganını affetti
02 Nisan 2015 - 01:22 borsagundem.com

Sanık Özbilen'in cezaevinden gönderdiği "özür" mektubunun ardından Prof. Dr. Sönmez, avukatlarına duruşmalara katılmamaları talimatı verdi

Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, kendisine silahlı saldırıda bulunan eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in cezaevinden gönderdiği mektupta olaydan duyduğu pişmanlığı ifade ederek özür dilemesi üzerine, avukatlarına duruşmalara katılmama talimatı verdi.

Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars Kapalı Cezaevi'nde bulunan sanık Özbilen'in kendisine mektup gönderdiğini, mektupta olaydan duyduğu pişmanlığı dile getirerek, özür dilediğini belirtti.

Bunun üzerine avukatlarına, Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmalara katılmamaları yönünde talimat verdiğini ifade eden Sönmez, bu olayda, insanların hayatını kurtaran bir hekim olmanın verdiği duyguyla hareket ettiğini vurguladı.

Her şeyin açık seçik ortada olduğunu ifade eden Sönmez, şunları söyledi:

"Özbilen, cezaevinden bana yazdığı mektupta pişman olduğunu söyleyip, özür dilediğini belirtti. Ben de bu doğrultuda avukatlarımla görüştüm. Onlarla birlikte böyle bir karar aldık. Bütün delillerin ve olayın nasıl olduğunu açıkça göstermesine rağmen, bazı çevrelerin hala daha olayın oluşu, somut durum yerine, mazeret arama telaşı içine girdiğini görmekteyim. Bunun üzerine avukatlarıma bugün ve sonrasında yapılacak duruşmalara müdahil sıfatıyla katılmamalarını bildirdim. Adaletin hakkaniyetle tecelli edeceğine inanıyorum. Esasen kamu davası niteliğinde olan söz konusu yargılamada, sayın mahkemenin adil ve doğru olan kararı vereceğine inandığımı tekrar belirtmek istiyorum."

"Yargılama usule uygun sürüyor"

Sönmez'in avukatı Avukat Erkan Karagöz de davada birkaç görgü tanığının ifadelerinin alınacağını, bazı belgelerin ise henüz mahkemeye gelmediğini bildirdi.

Bu aşamada, müvekkilin talebi doğrultusunda davayı takip etmeyeceklerini kaydeden Karagöz, şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle yargılama, usule uygun bir seyirle devam ediyor. Buna rağmen birilerinin, yaptıkları şeylerin neden olduğu olayları göz önünde tutmak yerine, yaşananlara mazeret arama, sorumlu arama gayreti içerisinde olduğunu gördük. Kars'ta 2 Nisan 2015'deki duruşmaya katılmayacağız. Müvekkilimizin bu hareketi, davranışı, onun yüce yargının adalet anlayışına güveninden kaynaklanmaktadır."

Eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 24 Ağustos 2014'te Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i ilçe meydanında silahla yaraladığı, yeğeni Özcan Taş da olayın ardından Sönmez'e tekme attığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

Cumhuriyet Savcısı Bahadır Sakaoğlu tarafından hazırlanan ve Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Özbilen'in "tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla, Taş'ın da "tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmekten" 6,5 yıldan 8 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)