E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporPremier Lig için 5 milyar sterlin!---

Premier Lig için 5 milyar sterlin!

Premier Lig için 5 milyar sterlin!
10 Şubat 2015 - 23:45 borsagundem.com

Televizyon kuruluşları Sky ve BT, İngiltere Premier Lig'in 2016-2019 sezonundaki maçlarını yayınlamak için toplam 5,136 milyar sterlin ödeyecek.

İngiltere Premier Lig'in, 2016 ile 2019 sezonları arasındaki maçları yayınlama hakkı, 5,136 milyar sterlin karşılığında İngiliz televizyon kuruluşları Sky ve BT'ye verildi.

İngiliz basınında yer alan habere göre, ihaleyi kazanan televizyon kuruluşları Sky ve BT, Premier Lig'i 2016 yılınan itibaren 3 sezon yayınlamak için toplam 5 milyar 136 milyon sterlin ödeyecek.

Yeni sözleşmeyle İngiliz futbolunun yayıncı kuruluştan elde edeceği gelir, öncekine oranla yüzde 70 artmış olacak. İki yayıncı kuruluşun maçları ortak yayınlaması nedeniyle daha fazla karşılaşma canlı olarak gösterilebilecek ve ortalama bir lig maçının yayın değeri 10,2 milyon sterlini bulacak. 

İngiltere Premier Lig Başkanı Richard Scudamore, deniz aşırı ülkelerde yayın yapacak kanallarla henüz anlaşma yapılmadığını ve bu nedenle elde edecekleri yayıncı kuruluş gelirinin daha da artacağını vurguladı.

Scudamore, bu anlaşmayla ligin marka değerinin önemli ölçüde büyüdüğünü belirterek, "Burnley takımı, Ajax'tan daha iyi bir ekonomik yapıya sahip olacak. Bu durum herhalde ligimizin kalitesini ortaya koyuyor" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)