E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporPrandelli ile orta yol bulundu---

Prandelli ile orta yol bulundu

Prandelli ile orta yol bulundu
12 Mayıs 2015 - 03:45 borsagundem.com

Galatasaray Başkan Yardımcısı Dursun Özbek, 7 milyon euro isteyen İtalyan teknik adamı 3 milyon Euro'ya ikna etti

Galatasaray ile İtalyan teknik adam Prandelli arasındaki anlaşmazlık bugün CAS Mahkemesi'nde görülecek. Mahkeme öncesi şok gelişmeyle ilgili Ali Naci Küçük'ün Hürriyet'teki haberi şöyle:

Galatasaray’ın Başkan Yardımcısı ve 23 Mayıs’taki seçimde başkanlığa aday olan Dursun Özbek, bugün CAS Mahkemesi’nde davası görülecek olan Cesare Prandelli ile el sıkıştı. 4 milyon Euro’nun sarı kırmızılıların kasasında kalmasını sağlayan bu çok gizli operasyonun şifrelerine Hürriyet ulaştı. 

25 Ekim 2014 tarihinde görevine son verilen ve Galatasaray’ın 3 ay boyunca yaptığı uzlaşma çağrılarına olumsuz yanıt verip 7 milyon Euro’luk tazminat davası açan Prandelli’yi, başkan adayı Dursun Özbek 1 aylık operasyon ile ikna etmeyi başardı. 

15 NİSAN’DA İTALYA’YA GİTTİLER

CAS’a başvuran Prandelli, Galatasaray’a karşı davayı kazanması halinde tam 7 milyon Euro alacaktı. Dursun Özbek, çok gizli tutulan ‘uzlaşma’ seferinde, Prandelli ile görüşmek adına 15 Nisan 2015 tarihinde Galatasaray Liv Hospital Basketbol takımı koçu Ergin Ataman ile Milano’ya gitti. 

2 gün boyunca Ataman’la Milano’da kalan Özbek, tecrübeli hocaya “Yollarımızı kötü ayırmayalım. Belki yanlış anlaşılmalar yaşanmış olabilir. Hepsi geride kaldı. Biz bunu istemiyoruz. Sizinle dostça ayrılma niyetindeyiz” dedi. Prandelli de bu ikiliden düşünmek adına süre istedi.

Ve geçen 25 günlük sürenin ardından CAS Mahkemesi’ne saatler kala Prandelli, Dursun Özbek’in ‘uzlaşalım’ teklifini kabul etti. Prandelli’nin avukatı Alberto Ziliani dün öğlen İstanbul’a geldi. Akşam 17.30’da Dursun Özbek, Prandelli’nin avukatı Ziliani ile bir araya geldiği için 23 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü genel kurul adına TT Arena’daki renk seçimine gidemedi. Ve dünkü zirvede Prandelli dosyası yaklaşık 3 milyon Euro’ya noktalandı. Bu başarılı operasyonla Galatasaray 4 milyon Euro tasarruf etmiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)