E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPPK dolar üzerinde etki edecek---

PPK dolar üzerinde etki edecek

PPK dolar üzerinde etki edecek
22 Aralık 2014 - 11:19 borsagundem.com

Sert hareketler gösteren dolar Merkez Bankası'nın faiz kararıyla yön bulacak

USDTRY

Yılın son dönemecine girmemiz ile birlikte gerek yurtiçi piyasalarda gerekse de yurtdışı piyasalarda bir rehavet oluşması beklenebilir. Bunun ile birlikte sakin günlerin bizi beklediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Sonuçta yön arayışından ziyade kısa dönem etkilerin pariteler üzerinde etkili olması beklenebilir. fiyatlanmalarda da önümüzdeki senenin beklentilerinin şekilleneceğini düşünebiliriz. Geçtiğimiz hafta Amerika’dan gelen pozitif sinyallerin yanı sıra ekonomik işbirliği içinde olduğumuz diğer gelişmekte olan ekonomi Rusya’nın adımları USDTRY paritesinde de sert hareketler yaratmıştı. Fakat TCMB’nin kurdaki yukarı yönlü hareketlenmeleri durdurmak adına hızlı adımlar attığı gözlemlendi. Bu hafta içinde Çarşamba günü gerçekleşecek olan PPK toplantısının USDTRY üzerinde yön belirlemede önemli bir unsur olarak beklenmesi gerekmektedir.

Destek: 2,3130 – 2,3100 – 2,3040

Direnç: 2,3200 – 2,3220 – 2,3300

GBPUSD

Yılın son haftalarına geldiğimiz dönem içerisinde GBPUSD paritesindeki hareketliliğin Amerikan Doları tarafından geldiği düşünülmektedir. Geçtiğimiz hafta gelişmiş ekonomilere karşı değer kazanımı gördüğümüz Amerikan Doları’nın GBPUSD paritesinde aşağı yönlü hareketleri desteklemesinin ardından, geri toparlanmaların geldiği gözlemlenmektedir. GBPUSD paritesindeki yatay seyrin gelecek olan önemli hamleler ile gelmesi beklenebilir. sonuçta iki ekonomi içinde bundan sonraki sürecin faiz artırımına yakın olduğu görülmektedir. Sonuçta küresel ekonomilerdeki geri adımlar düşünülecek olursa, İngiltere ve Amerika’nın bu adımlara ayak uydurmadığı fakat etkilendikleri görülmektedir. Euro tarafından gelecek olan kararların İngiltere’yi önemli etkilediği söylenebilecekken, Asya kanadındaki hamlelerinde Amerika’yı daha fazla etkilemesi beklenebilir.

Destek: 1,5640 – 1,5625 – 1,5600

Direnç: 1,5660 – 1,5700 – 1,5720 

USDJPY

Asya kanadında daralmadan kaynaklı durmadan devam eden hamlelerin USDJPY paritesindeki yükseliş ivmesini desteklediği söylenebilir. Geçtiğimiz hafta Amerikan Doları’nda yaşanılan değer kazanımlarının da çift taraflı etki yaratması ile birlikte, USDJPY paritesin için önemli seviyelerin görülmesini sağladığı söylenebilir. İçinde bulunduğu yükseliş ivmesi incelendiğinde yatay bir toparlama yapan parite için aşağı banda geçemediği sürece alış baskısının devam edeceği söylenebilir. Diğer taraftan Abe yönetiminin tekrardan görev başında olduğu düşünülürse, Japonya’da toparlanma gelmediği sürece Abe’nin politikalarında ısrarcı olacağı ve hız kesmeden adımlarına devam edeceği söylenebilir. Olası durumlar ile birlikte USDJPY paritesinde bir süre daha yukarı yönlü hamlelerin devam edeceği beklentisinin olduğu söylenebilir.

Destek: 119,40 – 119,00 – 118,80

Direnç: 119,60 – 119,90 – 120,10 

A1 FX

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)