E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell: ABD ekonomisi ve istihdam piyasamız güçlü---

Powell: ABD ekonomisi ve istihdam piyasamız güçlü

Powell: ABD ekonomisi ve istihdam piyasamız güçlü
07 Aralık 2018 - 10:50 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell, ABD ekonomisine ilişkin değerlendirmesinde “Ekonomimiz mevcut durumda güçlü istihdam artışı ve kademeli ücret artışlarıyla genel anlamda çok iyi işliyor.” dedi

Fed Başkanı Jerome Powell, Kasım ayı istihdam verisinin öncesinde ABD ekonomisi ve istihdam piyasasına ilişkin olumlu bir değerlendirmede bulundu.

Bir konferans konuşmasının metninde “Ekonomimiz mevcut durumda güçlü istihdam artışı ve kademeli ücret artışlarıyla genel anlamda çok iyi işliyor.” diyen Powell, sözlerine “Aslına bakılırsa birçok ulusal düzeyde ölçüye göre iş gücü piyasamız çok güçlü.” diye devam etti.

Ekonomistler, Çalışma Bakanlığı'nın TSİ 16:30'da açıklayacağı istihdam verisinin ılımlı hale gelmesini fakat yine de güçlü kalmasını bekliyor.

ABD'de istihdam artışının Kasım ayında 198 bin seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Söz konusu beklenti, 250 binlik Ekim ayı verisinin altında olsa da hala sağlıklı görülüyor. İşsizlik beklentisi yüzde 3.7 (1989'dan beri en düşük), yıllık ücret artışı beklentisiyse yüzde 3.1 seviyesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)