E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPopüler hisselerden uzak durun---

Popüler hisselerden uzak durun

Popüler hisselerden uzak durun
30 Kasım 2015 - 16:15 borsagundem.com

Yapılan bir analize göre, piyasalarda büyük hisseler yerine küçük şirket hisselerinin tercih edilmesi kazançları artırabilir

Wall Street’te her zaman büyük kazançlar getiren büyük hisseler yerine, beklentilerin düşük olduğu küçük şirketlerin hisselerinden daha büyük kazançlar elde edilebileceği belirtildi.

CNBC.com sitesinde yer alan analizde, Wall Street’te liselerde olduğu gibi herkesin akın ettiği hisselerin her zaman popüler oldukları ancak onların her zaman yüksek kazançlar getirmediğine işaret edildi.

Haberde, büyük şirketlerin zararlarına yönelik istatistiki veriler de paylaşıldı.

Büyük şirketlerin hisselerinin işlem gördüğü S&P 500 endeksinin yıl boyunca hep düz bir seviyede hareket ettiği ve borsadaki büyük şirketlerin hisselerinin yatırımcıların büyük zararlar ettirdiğine işaret edildi.

Örnek olarak Facebook, Amazon.com, Netflix ve Alphabet gibi şirketlerin yüzde 30 ile yüzde 150 zarar ettirdiği belirtildi.

Bununla birlikte, herkesin yoğun olarak yatırım yaptığı hisselerin ortalama olarak yüzde 20 zarar ettirdiğine de işaret edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)