E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan-Pompeo görüşmesi sona erdi---

Erdoğan-Pompeo görüşmesi sona erdi

Erdoğan-Pompeo görüşmesi sona erdi
17 Ekim 2018 - 09:03 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

Esenboğa Havalimanında gerçekleşen kabul, saat 10.10'da başladı.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

POMPEO KAŞIKÇI İÇİN SUUDİ ARABİSTAN'A GİTTİ

Başkan Donald Trump'ın isteği üzerine kayıp gazeteci Kaşıkçı'nın akıbetini görüşmek için Suudi Arabistan'a giden Bakan Pompeo, görüşmelerine dair yazılı bir açıklama yaptı.

Pompeo açıklamasında, Kral Selman bin Abdulaziz, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Dışişleri Bakanı Adil el-Zübeyir ile görüştüğünü belirterek, "Direkt ve içten bir görüşme gerçekleştirdik. Geniş, saydam ve zamanlı bir incelemenin önemini vurguladım ve Suudi liderliği de bu konuda yardımcı olacağına söz verdi." ifadelerini kullandı.

Trump ile Veliaht Prens arasında gerçekleşen telefon görüşmesine atıfta bulunan Pompeo, Prens Muhammed bin Selman'ın "ciddi ve güvenilir bir soruşturma başlatıldığını" söyleyerek, Suudi liderliğin İstanbul konsolosluğunda yaşananlardan haberleri olduğu iddialarını "kuvvetle reddettiğini" belirtti.

Pompeo, "Bu görüşmelerden çıkardıklarıma göre, Suudi yönetimi, Suudi üst düzey yetkililer de dahil olmak üzere, yaşananlardan sorumlu olanları bulma ve tüm gerçekleri ortaya çıkarma konusunda ciddi kararlılık içerisinde. Başkan Trump, Türkiye'yi ziyaret etmemi ve yetkili kişilerle görüşmemi istedi. Türk ve Suudi yetkililerle, incelemelerini bitirip bulunanları açıklayıncaya kadar yakın temasta olmaya devam edeceğiz." dedi. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mandra Kamil17 Ekim 2018 17:23

    Suudlardan süt akışını kesmemek için Trump dikkatli şekilde çalışıyor bu işi de firsata çevirecek süt verimini artıracak

  • emekci17 Ekim 2018 12:45

    senin damat 6 milyar dolarlıklık tahvil ihraç ettirmiş TC Hazinesine. %7,5 faiz ilen. Bakın burası önemli, Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi Dolar üzerinden tahvil ihraç edip, %7,5 faiz ödemek üzere 6 mllyar dolar borç almış.

  • ömer17 Ekim 2018 12:39

    Atatürkün ismini silmeye devam ediyorlar. şimdide samsundaki Atatürk 19 mayıs stadını yıkıyorlarmış. adı Atatürk olan ne varsa yıkıyorlar.