E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPolisan Holding alınan tedbirlerle güçleniyor---

Polisan Holding alınan tedbirlerle güçleniyor

Polisan Holding alınan tedbirlerle güçleniyor
20 Kasım 2018 - 10:30 borsagundem.com

Polisan Holding, ekonomideki zorlu döneme rağmen başarılı finansal sonuçlar elde etti

Borsa İstanbul’un önemli sanayi şirketlerinden Polisan Holding’in konsolide gelirleri, 2018 yılının dokuz ayında, büyük oranda Euro bazlı olan kimya operasyonları sayesinde yüzde 48,0 oranında artarak 825,3 milyon lira oldu.

FAVÖK marjı, grubun liman, Türkiye’de ve Yunanistan’da faaliyet gösteren kimya operasyonlarının verimlilik odağı ve artan döviz kurlarının da desteği ile 2,8 baz puan artarak yüzde 16,9 oldu.

Konsolide net kar, yılın ilk çeyreğinde Pendik Projesi’nin ruhsatları ile ilgili 4,9 milyon liralık bir etkinin yanı sıra, kur farkı ile artan finansal giderler dolayısıyla Polisan Kimya’nın kaydettiği net zarar sonucu yüzde 43,8 oranında düşerek 34 milyon lira olarak gerçekleşti.

Aynı dönemde, Polisan Holding’in, Kansai Paint ile yüzde 50 oranındaki iş ortaklığı Polisan Kansai Boya’nın dahil olduğu kombine finansal sonuçlara göre de, boya operasyonlarının özellikle yılın ilk yarısındaki güçlü performansı ile kombine gelirler yüzde 31,3 artarak 1,5 milyar lira oldu.

POLİSAN HOLDİNG KOMBİNE GELİR DAĞILIMI (30.09.2018 itibarıyla)

Boya operasyonlarında, döviz kuru paralelinde yükselen esas faaliyetlerden diğer giderlere rağmen, FAVÖK marjı da 1,6 baz puan artarak, yüzde 15,7 olarak gerçekleşti.

POLİSAN HOLDİNG KOMBİNE FAVÖK DAĞILIMI (30.09.2018 itibarıyla)

Polisan Kimya ve Polisan Kansai Boya’nın kur farkı etkisiyle artan finansal giderleri ve yılın ilk çeyreğinde Polisan Yapı Pendik Projesi’nin 4,9 milyon liralık negatif etkisi dolayısıyla, Holding’in kombine net karı yüzde 81,6 oranında düşerek, 15,3 milyon lira olarak gerçekleşti.

Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi “Polisan Holding olarak, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye ekonomisinde yaşanan zorlu zamanları, hızla aldığımız tedbirler sayesinde başarı ile geride bıraktık. Boya operasyonumuzda, tam otomasyon yeni tesisimiz çok kısa bir sürede devreye girerek hem maliyet anlamında, hem de yeni ihracat pazarları ile katkıda bulunacak. Bu zorlu dönemde, Türkiye’nin deniz ticaretindeki önemli konumunu da düşünerek, liman operasyonlarımızda yatırımlarımıza devam ediyoruz. Kimya operasyonlarımızda, Yunanistan’da faaliyet gösteren iştirakimiz güçlü performansı ile finansal kaldıraç görevi üstleniyor. Faaliyet alanlarımızda, talebi olumsuz etkileyen zorlu pazar koşulları altında, katma değeri yüksek ürünlerimizin yurtiçi ve yeni ihracat pazarlarında satışına ağırlık vererek gelirlerimizi artırırken, üretim maliyetlerini düşürücü her türlü tedbiri değerlendirerek, operasyonel verimliliğimizi korumaya çalışıyoruz. Tahsilat sürelerini kısaltarak ve minimum stok ile çalışarak, hem kötü alacak riskini kontrol ediyor, hem de çalışma sermayesi ihtiyacımızı etkin bir şekilde yönetiyoruz ve ihtiyaç durumunda, şirketlerimizin sermayesini artırıyoruz. Aldığımız tedbirler ile önümüzdeki zorlu dönemi de başarı ile atlatacağımıza dair güvenimiz sonsuz.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 13,59
En Yüksek: 13,84
En Düşük: 13,47
Değişim 1,49 %
FK: 13,79
PD / DD: 0,92
İşlem Hacmi 136.041.115
Toplam Adet: 9.970.463
Ağırlıklı Ort.: 13,40