E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasanın yönünü ABD görüşmesi belirleyecek---

Piyasanın yönünü ABD görüşmesi belirleyecek

Piyasanın yönünü ABD görüşmesi belirleyecek
08 Ağustos 2018 - 09:29 borsagundem.com

Türk heyet, ABD ile ilişkileri düzeltmek için ABD'ye gitti

Ümitler Bir Adamda

Dünkü gündem ABD ile görüşecek bir heyetin Türkiye'den yola çıkması oldu. HALKB haber sonrası % 10a kadar prim yaparken borsa % 2.1 yükselerek kapandı. Bankacılık endeksi % 3.6 yükselişle pozitif havanın lokomotifi modundaydı. Dolar kuru ise 5.35'den 5.20'ye kadar geriledi.

MHP lideri Bahçeli: "Kanaatim odur ki, ya bir yol ağzında ya da bir köprübaşında suçluların takası sağlanabilecektir" diyerek yol gösterirken Soğuk Savaş yıllarını örnek vermişti. 1962'de ABD-SSCB arasında ilk casus takasını gerçekleştiren avukat James B. Donovan'ın başarısı sayesinde Başkan Kennedy, J. Donovan'dan başka pazarlıklarda da görev almasını istedi. Hayatının sonuna kadar tam 9703 kişinin serbest kalmasını sağlayan Donovan'ın hikayesi ABD'nin en ünlü yönetmeni ve en ünlü oyuncusu tarafından 2015'de “Casuslar Köprüsü” adıyla filme çekildi.

Şimdi tüm Türkiye nefesini tutmuş, baş müzakereci konumunda bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve ekibindeki Adalet, Enerji ve Dışişleri bakanlıklarından üçer kişinin bugünkü görüşmelerde masada kazanmasını bekliyor. Bilindiği gibi basında daha önce bir çok pazarlık konusu yer almış ama hiçbiri teyit edilmemişti.

Yurtdışı tarafından ise bugün veri takvimi sakin. Fakat ticaret savaşının ikinci bölümü başlıyor gibi. ABD hükümeti Çin'e %25 vergi uygulanacak 16 mlr $’lık ikinci ürün listesini yayınladı. Uygulamaya 23 Ağustos itibarıyla başlanması beklenirken, Çin tarafından da yeni tarifelere karşılık geleceği açıklandı. İran'a yaptırımların ilk parçası ise dün başladı.

STRATEJI

Papaz olayındaki gelişmeler nedeniyle volatilite yüksek. Serbest kalacağı beklentisi ile dün piyasa 96,000 üzerinde kapandı. 97,500 direnç iken destek 95,000 olacaktır.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE ve BIST 100’ün yatay bir şekilde güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)