E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasanın gözü saat 10.00'daki enflasyon verisinde---

Piyasanın gözü saat 10.00'daki enflasyon verisinde

Piyasanın gözü saat 10.00'daki enflasyon verisinde
05 Aralık 2016 - 09:26 borsagundem.com

Alan Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

KISA VADELİ RİSKLERİ FİYATLAMA SONRASI BIST 100 ENDEKSİNDE TEPKİ YÜKSELİŞİ…

BIST 100 Endeksinde, son 6 haftalık dönemde 80,000 seviyesinden başlayan ve 71,792’e gerileme ile Temmuz ayı sonrası en düşük seviyeyi test etmesinin ardından haftanın son gününde %1,2 tepki yükselişi gerçekleşti. BIST 100 Endeksinde haftalık kayp %1,3 olurken BIST Bankacılık Endeksi %1,2 geriledi ve BIST Sanayi Endeksi %0,1 yükseldi. TL’nin değer kaybettiği ortamda bankacılık endeksi negatif ayrışmaya devam etti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

SAAT 10:00 KASIM AYI ENFLASYON VERİSİ…

EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU KARARLARI BU HAFTA AÇIKLANACAK…

Bu haftanın önemli gündemini bugün açıklanacak Türkiye Kasım ayı enflasyon verileri, Çarşamba günü EKK toplantısında alınan kararlar ve Avrupa Merkez Bankası toplantısı olacak. Kasım ayı enflasyon verisinde piyasa beklentisi aylık %0,8 şeklinde. Bu şekilde gelirse yıllık enflasyonda önemli değişiklik olmamış olacak. Geçen hafta sonunda Italya’da anayasa referandumunda hayır oyu çıkmasının ardından global piyasalar sözkonusu sonuçları beklentiler dahilinde olması nedeniyle hafif negatif fiyatlamakta. BIST 100 Endeksinde bugün için global piyaasalar paralelinde hafif negatif açılış olsa da Cuma günkü tepki yükselişi eğilimi 74,000-75,000 bandına doğru sürebilir.

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, geçen hafta Cuma günü %1,3 yükselişle haftayı 90,325 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratta Cuma günkü tepki yükselişinin ardından hafif yükseliş eğilimli bir seyir ile 90,0-92,0 bandında hareket beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde de yurt içinde  Türk Lirası cinsinden varlıklarda negatif ayrışma görüldü. Dün Türk Lirası dolar karşısında değer kaybeden para birimleri arasında ilk sıralarda yer alırken, günün ilerleyen saatlerinde Borsa İstanbul tarafından yapılan ve Türk Lirası’nı destekleyen duyuru Türk Lirası’ndaki kayıpları sınırladı. Bu kapsamda USDTRY Aralık kontratı haftanın son işlem gününü  %0,18  değer kazancı ile 3,5300 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,50 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,45-3,40 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz Cuma günü ABD’de açıklanan Kasım ayı istihdam raporunun tam olarak beklentileri karşılayamamasının etkisiyle dünya genelinde dolar cephesinde sınırlı kar satışları görüldü. Dolardaki geri çekilmeyi yükseliş fırsatı olarak değerlendiren altın paralelinde Altın Aralık kontratı haftanın son işlem gününü  %1,03 değer kazancı ile 1177 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz Cuma günü ABD’de açıklanan Kasım ayı istihdam raporunun tam olarak beklentileri karşılayamamasının etkisiyle dünya genelinde dolar cephesinde sınırlı kar satışları görüldü. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı haftanın son işlem gününü %0,57 değer kazancı ile 1,0674 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım   www.alanyatirim.com.tr 

Günün önemli şirket haberleri 05.12.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 05/12/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)