E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasanın gözü Cumhurbaşkanı ve Başbakan görüşmesinde---

Piyasanın gözü Cumhurbaşkanı ve Başbakan görüşmesinde

Piyasanın gözü Cumhurbaşkanı ve Başbakan görüşmesinde
04 Mayıs 2016 - 09:36 borsagundem.com

Gözler saat 18:00 de yapılacak Cumhurbaşkanı ve Başbakan görüşmesinde...

Nisan ayında görülen yılın zirvesine yakın işlem gören küresel hisse senetlerinde, büyüme endişeleri, Avrupa bankalarının kar rakamlarının beklentilerin altında kalması ve petrol fiyatlarındaki gerilmenin tetiklediği dün ve evvelsi gün gözlenen kar satışları, içeride politik endişeler ile birleşince BIST’e yansıması şiddetli oldu. MSCI Türkiye endeksi dünkü işlemlerde, TL ‘deki değer kaybının da etkisi ile %5’e yakın gerileyerek, MSCI GOÜ’nün %3 altında kaldı.

Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yetki paylaşımına yönelik sorunlara dair haberler, Başbakan’ın dün MYK’da yaptığı ve kimi yorumcular tarafından bir veda konuşması gibi algılanan konuşma ile birleşince TL varlıklarda sert satışları tetikledi. Bu sabah yarın yapılması planlanan Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki haftalık görüşmenin bu akşam saat 18:00 ‘e alındığı haberi geldi. Gözler toplantı sonrasında yapılacak açıklamada olacak. Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında soruna yol açan pürüzlerin giderildiğine yönelik açıklamalar piyasaları sakinleştirebilir. Aksi yönde bir mesaj belirsizliği daha da tırmandırabilir.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 04.05.2016

Bugün BIST’de yatay hafif aşağı yönlü bir açılış bekliyoruz. Bu sabah itibarı ile TL sepet karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Dün dip yapan dolar endeksi ise 93 seviyesinin üzerinde işlem görüyor. ABD’de Cuma günü açıklanacak istihdam verileri doların seyri açısından belirleyici olacak.

Günün önemli şirket haberleri - 04.05.2016

Dün akşam açıklanan kar rakamlarına baktığımızda, beklentilerin altında 1Ç karı açıklayan Coca Cola İçecek’te hafif olumsuz etki görebiliriz. Akçansa’da ise FAVÖK rakamının beklentilerin altında kalması hissede baskı yaratabilir.

İŞ YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alım için fırsat04 Mayıs 2016 11:21

    bu fiyatları bulamazsınız

  • Robert 04 Mayıs 2016 10:50

    Görüşme sonrası daha da geriler...haftaya BIST 78,500 & USD/TL 2,865...üstüne bir de faiz indirimi olursa, düşünmek bile istemiyorum... Başdanışmanın tersini yaptım, para kazandım :)