E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasanın gözü bugün de Yellen'da---

Piyasanın gözü bugün de Yellen'da

Piyasanın gözü bugün de Yellen'da
29 Ağustos 2016 - 09:52 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda Fed başkanı Yellen'ın bugün 16:30'da yapacağı konuşma öncesi piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Geçtiğimiz haftayı Jackson Hole Toplantısı’nda konuşma yapan Janet Yellen ile kapatmıştık.  Faiz oranı artırımı için gerekli nedenlerin son aylarda güçlendiğini ve zaman içinde kademeli faiz artırımının uygun olduğunu belirten Yellen, piyasalarda eylül ayı için faiz artırımı beklentisini yükseltmiş oldu.  Haftanın ilk gününde veri açısından oldukça sakin bir gün geçireceğiz. İngiltere’de piyasalar bugün tatilken günün en önemli gelişmesi 16:30’da gerçekleşecek olan Janet Yellen’ın konuşması olacak.

EURUSD

Janet Yellen’ın Cuma günü yaptığı konuşması sonrası piyasalarda artan faiz artırımı beklentisi nedeniyle EURUSD paritesinde sert düşüşler gözledik. 1.1180 seviyelerine kadar düşüş gerçekleştiren parite en son ağustos 16 tarihinde bu seviyelerden fiyatlama gerçekleştirmişti. Bugün saat 16:30’da Yellen tekrar bir konuşma gerçekleştirecek. Parite açısından bu konuşmayı yakından takip ediyor olacağız. Parite 1.1197 seviyesinin üzerinde tutunması durumunda 1.1233 seviyelerine doğru fiyatlama gerçekleştirmek isteyebilir. Olası aşağı yönlü fiyatlamalarda ise 1.1182 ve 1.1153 destek seviyeleri olarak takip edilebilirler.

USDTRY

Geçtiğimiz hafta hareket ettiği aşağı yönlü kanaldan çıkış gerçekleştiren USDTRY paritesi için Suriye’ye gerçekleştirilen sınır ötesi operasyon, TCMB kanadından gelen 25 baz puanlık faiz indirimi ve Janet Yellen’ın Cuma günü gerçekleştirdiği konuşma fiyatlamalarına etken gelişmeler olarak sıralanabilir. Veri olarak sakin geçireceğimiz haftanın ilk gününde 16:30’da tekrardan Janet Yellen’a odaklanıyor olacağız. Şu sıralarda 2.9495 seviyelerinden işlem gören USDTRY paritesi 2.9546 seviyesinin altında fiyatlamalaya devam etmesi durumunda  2.9303 ve 2.9152 seviyelerine doğru gevşeme göstermek isteyebilir. Olası yukarı yönlü fiyatlamalarda ise 2.9546 ve 2.9822 direnç seviyeleri olarak takip edilebilirler.

ALTIN

Geçtiğimiz haftayı değer kazanan dolar nedeniyle genel olarak satıcılı geçiren Altın, Cuma günü Janet Yellen’ın Jackson Hole toplantısında gerçekleştirdiği konuşma sonrasında artan faiz artırımı beklentileriyle düşüşünü hızlandırdı ve haziran 24 yani Brexit Referandumu’nda fiyatlama gerçekleştirdiği seviyelere kadar çekilme gerçekleştirdi. Bugün saat 16:30’da Janet Yellen tekrar bir konuşma gerçekleştirecek ve yakından takip ediyor olacağız. Onun dışında haftanın ilk gününde bizi sakin bir takvim beklemekte.  4 saatlik grafikte aşağı yönlü bir kanalda fiyatlama gerçekleştiren Altın için geçtiğimiz hafta 1223 seviyesinin önemli bir destek seviyesi olduğunu ve günlük grafikte 1310 seviyesine kadar bir fiyat boşluğu bulunduğunu belirtmiştik. Şu sıralarda 1318 seviyelerinden işlem gören Altın 1316 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda 1309 seviyesine kadar gevşeme göstermek isteyebilir. Olası yukarı yönlü fiyatlamalarda ise 1323 ve 1326 ilk direnç seviyeleri olarak izlenebilirler.

A1 Capital

Günün önemli şirket haberleri - 29.08.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)