E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların gözü Fed toplantısında---

Piyasaların gözü Fed toplantısında

Piyasaların gözü Fed toplantısında
12 Aralık 2017 - 11:06 borsagundem.com

Uzmanlar faiz artışına kesin gözüyle bakarken 2018 projeksiyonlarına ilişkin farklı görüşler var

Piyasalar Fed'in bu yılki son toplantısına odaklandı. Genel beklenti faiz artışı olacağı yönünde, ancak 2018 faiz artış beklentilerine ilişkin olarak farklı beklentiler var.

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan Bloomberg HT'ye faiz artışından kimsenin şüphesi olmadığını ve ekonomik projeksiyonlarda değişiklik olacağını öngördü.

Manukyan "büyüme beklentileri muhtemelen yukarı yönlü revize edilecek, enflasyonda ve istihdamda biraz aşağı revizyon olacak gibi görünüyor." dedi.

"DAHA AGRESİF FED"

Yellen başta olmak üzere çok sayıda Fed yetkilisinin yakında ayrılacağını hatırlatan Manukyan "Dolayısıyla yarınki toplantıda önümüze koyacakları beklentilerle gelecek senenin Fed'i biraz farklı olacak" diye konuştu.

Manukyan "Şayet enflasyon dip yaptı ve yukarıya doğru dönmeye başladıysa gelecek yıl Fed'in biraz daha agresif olmak isteyeceğini zannediyorum..O açıdan gelecek sene için Fed riski var" şeklinde devam etti.

YABANCI UZMANLAR NE BEKLİYOR?

CNBC'ye konuşan UBS ABD Şef Ekonomisti Seth Carpenter Fed'in 2018 için noktasal grafik olarak bilinen faiz artışı projeksiyonlarını 3'ten 4'e yükseltebileceğini dile getiriyor. Vergi reformunun büyümeye gelecek birkaç yıl olumlu etki yapabileceğini kaydeden uzman "büyüme ve enflasyon tahminlerini değiştirebilirler. Bunun yanı sıra geleek yıl için faiz artışı tahminleri de değişebilir" dedi.

Barclays Şef ABD Ekonomisti Michael Gapen bankanın gelecek yıl için 3 faiz artışı tahminine sadık kalacağını ancak bazı yetkililerin tahminlerini 4'e yükseltebileceğini belirtiyor.

Büyümede biraz yükseliş olabileceğini, enflasyonun ise aynı kalacağını öngören uzman "Bu da faiz artış patikasının ılımlı olması gerektiğini gösteriyor; vergi yasasını beklemek gerekiyor" dedi.

Barclays ekonomistleri gelecek sene Mart, Haziran ve Aralık'ta olmak üzere 3 faiz artışı bekliyor. Vergi indirimlerinin gelecek sene ekonomik aktiviteyi etkileyebileceği, bu durumda Fed'in faiz artış dönrgüsünü hızlandırabileceği öngörülüyor.

Gapan ayrıca Fed Başkanı Yellen'ın Şubat ayında görev süresinin dolması nedeniyle farklı bir söylemde bulunmak istemeyeceğine dikkat çekiyor.

Fed kararı yarın saat 22:00'de açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekselans00612 Aralık 2017 11:40

    yanı hısselerı satalımmı ? gectıgımız yıllarkı gıbı fed bızım borsayı gocertebılırmı?