E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların gözü büyüme verisinde---

Piyasaların gözü büyüme verisinde

Piyasaların gözü büyüme verisinde
31 Mart 2015 - 06:03 borsagundem.com

Gökhan Uskuay: Büyümenin yüzde 2.7'nin altında halması halinde siyasetin çok fazla tahammülü kalmayacak

Piyasalar bugün açıklanacak büyüme verilerine odaklandı. Global Menkul Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, DHA'nın sorularına verdiği yanıtta, 2014 yılın ekonomik büyümesinin yüzde 2.7'nin altında kalması halinde siyasetin çok fazla tahammülü kalmayacağına dikkat çekti.

Gökhan Uskuay, Ankara'nın ekonomiye ve dolar kuruna karşı son derece temkinli olduğunu ifade ederek, "Liranın değer kazanması için Ankara biraz sustu.Yarınki (bugünkü) büyüme rakamları bekleniyor" dedi ve ekledi:

"Büyümenin 2.7'nin altında kalması, kurun 2.65'i aşması halinde, Ankara'nın ve siyasetin çok fazla tahammülü kalmayabilir. O yüzden şu ana kadar siyasetin bir etkisi yok. Dolardaki yükselişin içeride ki zayıf ekonomiden kaynaklı olduğunu görüyoruz. Ankara'daki açıklamalar seçim riski, bunun için seçim sonuçlarını görmemiz gerekiyor. Bu tartışmalar piyasalarda sadece kırılganlık yaratıyor."

Ekonomik verilerin, siyaseti etkilediğini ifade eden Uskuay, "Veriler, Ankara'yı ve seçimi etkiliyor. Arınç'ın yaptığı açıklamalar, Ankara'daki açıklamalar seçim sonuçlarının ardından değerlendirilecek. Kısa vadede faizin durumu, ekonomik gidişat ve Fed (ABD Merkez Bankası) ekonomik göstergeleri etkileyecek. Şu anda siyaset biraz geri plana çekilmiş durumda. Büyüme rakamlarının düşük gelmesi ve dolar kurunun artışı Ankara'yı tekrar harekete geçirebilir" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)