E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların gözü ABD enflasyonunda ---

Piyasaların gözü ABD enflasyonunda

Piyasaların gözü ABD enflasyonunda
12 Temmuz 2018 - 09:47 borsagundem.com

Piyasalar bugün ABD de açıklanacak enflasyon verileri ve NATO'nun devam eden zirvesini takip edecek

Küresel piyasalar dün negatif bir seyir izlemesinin ardından, bugün ABD de açıklanacak enflasyon verileri ve NATO'nun devam eden zirvesi yatırımcıların odağında olacak.

ABD'de dün açıklanan Üretici Fiyat Endeksi'nin beklentileri aşmasının ardından dolar endeksi yükselişe geçerken, ticaret savaşına ilişkin endişelerin etkisiyle pay piyasalarında düşüşler görüldü. Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,88, S&P 500 endeksi yüzde 0,71 ve Nasdaq endeksi de yüzde 0,55 değer kaybetti, dolar endeksi ise yüzde 0,6 artışla 94,7'ye çıktı. Vadeli işlemlerde endeks kontratlarının bugün yükseliş eğiliminde hareket ederek yaklaşık yüzde 0,4 artması dikkati çekiyor. 

Analistler, NATO zirvesinin dünkü oturumlarından ticaret savaşına ilişkin endişeleri besleyecek yeni açıklamaların gelmemesi ile risk iştahında artış olduğunu ve bunun da gerek vadeli işlemlerde gerekse Asya piyasalarını pozitif etkilediğini ifade etti. 

Petrol fiyatlarının dün sert düştüğünü kaydeden analistler, Libya'nın doğusundaki petrol limanlarından petrol ihracatının yeniden başlayacağının açıklanması ile Brent petrolün varil fiyatının dün yüzde 6,05 değer kaybettiğini söyledi. Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda Asya piyasalarında yüzde 0,6'lık sınırlı yükselişle 74,6 seviyesinde bulunuyor. 

Avrupa tarafında, bugün açıklanacak Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) toplantı tutanakları öncesinde yetkililerden gelen açıklamalarla Euro/dolar paritesinin yüzde 0,6 değer kaybederek 1,1676'ya gerilediği görüldü. ECB Başkanı Mario Draghi, dün yaptığı konuşmada "Artan korumacılık tehdidi de dahil olmak üzere küresel etkenlerden kaynaklı belirsizlikler daha önemli hal aldı." ifadelerini kullandı. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,53, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,48 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi de yüzde 1,30 düşüş kaydetti. Analistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün NATO zirvesinin ardından İngiltere ziyaretine başlayacağını belirterek, konuyla ilgili haberlerin ve ECB toplantı tutanaklarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getirdi. 

Bugün Asya piyasalarında artan küresel risk iştahının etkisiyle pay piyasalarında alıcılı bir seyir izleniyor. Çin'de yuanın dolar karşısındaki düşüşünü devam ettirmesine karşın Şanghay bileşik endeksi yüzde 2'nin üzerinde değer kazanırken, Japonya’da Nikkei 225 endeksi de yüzde 1,2 yükseldi. 

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

12.00 Euro Bölgesi, mayıs ayı sanayi üretimi
14.30 Avrupa, ECB toplantı tutanakları
14.30 Türkiye, Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistikleri
15.30 ABD, haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi
15.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları
21.00 ABD, haziran ayı bütçe dengesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)