E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların FED beklentisi: 2 faiz arttıracak---

Piyasaların FED beklentisi: 2 faiz arttıracak

Piyasaların FED beklentisi: 2 faiz arttıracak
13 Aralık 2017 - 10:01 borsagundem.com

Piyasaların beklentisi FED'in 2018'de iki kez faiz artışına gideceği yönünde...

Yatıcımcılar, Janet Yellen'ın başkanlığında düzenlenecek sondan ikinci Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının öncesinde gelecek yılki faiz artışı görünümüne ilişkin dokuz ayın en büyük güvenini gösteriyor.

Faizlerin gelecek yıl kaç kez artırılacağının göstergesi olan Ocak 2018 ve Ocak 2019 vadeli Fed fonlama kontratlarının faizi arasındaki fark, Salı günü Mart ayından bu yana ilk kez yarım yüzdelik puana genişledi ve iki çeyrek puanlık faiz artışı işaret etti. Yatırımcılar, Eylül ayında tek faiz artışına bile tam ihtimal vermiyordu.

FOMC'nin güncellenmiş faiz artışı görünümleri, Çarşamba günü açıklanacak ve medyan beklentilerin muhtemelen Eylül ayında olduğu gibi gelecek yıl için üç faiz artışı yönünde olduğunu gösterecek. Ancak, bu rakam, politika yapıcılarının ekonomik büyüme ve enflasyon görünümü konusunda ne kadar iyimser olduklarına bağlı olarak 4'e çıkabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)