E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaları yoğun veri trafiği bekliyor---

Piyasaları yoğun veri trafiği bekliyor

Piyasaları yoğun veri trafiği bekliyor
29 Mart 2015 - 11:51 borsagundem.com

Bu hafta piyasalar yurt içinde ve yurt dışında yoğun veri akışı ile yön arayacak

Piyasaları bu hafta yine yoğun bir veri akışı bekliyor. Yurt içinde dördüncü çeyrek büyüme verisi, ticaret açığı ve enflasyon rakamları; yurtdışında ABD tarım dışı istihdam verisi piyasaların takibinde olacak.

ALB Forex Araştırma Uzmanı Eda Önder’in hazırladığı rapora göre bu haftaki beklentiler:

Hafta boyunca seyri zayıflayan Borsa İstanbul’da bu hafta Türk Lirası üzerindeki baskıların seyri merak konusu olacak. Geçtiğimiz günlerde doların tansiyonu sakinleşti mi diye düşünürken, dünya ve yurt genelindeki gelişmelerin kuru etkilemesi ve haftaya ilişkin veri akışının piyasaları yakından ilgilendirmesi kurun hareketlerini önemli kılıyor. Bu hafta piyasalar yurt içinde ve yurt dışında yoğun veri akışı ile yön arayacak. Merceğimizi yurt içine çevirdiğimizde 4.çeyrek büyüme verisi, ticaret açığı ve enflasyon rakamları ön planda yer alacak. Bir süredir, ‘ülkemizi düşük büyüme tehdidi bekliyor’ cümlelerine sık sık rastlıyoruz.

Petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle enflasyonda gerileme beklentisi ise ayrı bir gündem maddesi bizler için. Söz konusu veri akışı kurda hareketlilik yaratabileceğinden yakından izlenmeli. Yurt dışında ise ayın sonuna yaklaşırken, ABD’de tarım dışı istihdam haftasına geldik. Hafta içerisinde piyasa beklentisi 250 bin olan tarım dışı istihdam verisi ile beklentisi yüzde 5,5 olan işsizlik oranı verisi piyasaların seyrinde belirleyici olacak.

Söz konusu gelişmelerle ile birlikte geçtiğimiz hafta seyri zayıflayan endekste, bu hafta USDTRY paritesinin 2,60 seviyesi üzerinde tutunması ve yeni rekor arayışlarını gündeme getirebileceğinden Borsa İstanbul’da satış baskısının derinleşmesine yol açabilir.

Bu açıdan kurlardaki hareketin izlenmesi önem arz ediyor. Hafta içerisinde ağırlıklı olarak sancılı seyrin görüldüğü endeksin bu hafta 80.000 seviyesi üzerinde tutunması önemli. Zira endeksin 80.000 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda Fed sonrası endekste oluşan boşluk kapanacak olup, satış baskısının devamı ile karşılaşılabilir. Bu kapsamda 77.500 ve 75.500 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir. Endekste anlamlı yükseliş denemelerinin görülmesi durumunda 81.500 ve 83.000 seviyeleri direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)