E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaları Kuzey Kore karıştırdı---

Piyasaları Kuzey Kore karıştırdı

Piyasaları Kuzey Kore karıştırdı
26 Eylül 2017 - 08:58 borsagundem.com

Kuzey Kore'nin ABD'ye savaş ilan etmesi piyasaları geriletti

Asya borsaları, Kore yarımadasında gerilim artması ve yatırımcıların ABD para politikasının görünümüne ilişkin yeni sinyaller beklemeleriyle gerilerken, yen yüksek seyir izliyor. Fed Başkanı Janet Yellen bugün "Büyüme Tahminleri: Temelleri Yeniden Değerlendirme" konulu bir açıklama yapacak. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı, ABD Başkanı Donald Trump'ın hafta sonundaki Twitter üzerinde bir ifadesinin Kuzey Kore'ye savaş ilanı olarak gördüğünü ve Pyongyang'ın hava sahasında olmasa bile ABD bombardıman uçaklarını düşürmek de dahil olmak olmak üzere önlem alma hakkını saklı tuttuğunu belirtti. Yatırımcılar bu açıklamada Fed'in Aralık faiz artışı planlarına sadık kalmayacağına dair ipuçları arayacaklar. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Wall Street'deki teknoloji hisselerindeki kayıpları izleyerek yüzde 0.65 geriledi. Avustralya borsası  yüzde 0.29, Güney Kore hisseleri yüzde 0.3 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüksek seyir izleyen yenin baskısıyla yüzde 0.4 geriledi.

DÖVİZ

Yen, Kuzey Kore ve ABD arasında söz dalaşının arttığı bir ortamda Kore yarımadasındaki gerilimin yeniden tırmanmasıyla yüksek seyir izlerken, euro dolar karşısında dört haftanın dip seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Dolar yen karşısında dün 112.530'a yükseldikten sonra bugün yüzde 0.15 düşüşle 111.550'e geriledi. Euro yen karşısında dün yüzde 1'den fazla geriledikten sonra bugün 132.340 ile yatay seyrediyor. Öte yandan dikkatler Fed Başkanı Janet Yellen'in "enflasyon, belirsizlik ve para politikasına" ilişkin Cleveland'a yapacağı konuşmaya çevrildi. Euro dün yaklaşık yüzde 1 geriledikten sonra bugün yüzde 0.1 artışla 1.1857 dolara yükseldi ancak 31 Ağustos'ta gördüğü 1.1832 dip seviyesine yakın.

PETROL

Petrol fiyatları Türkiye'nin Kuzey Irak yönetiminin ham petrol akışlarını kesme tehdidiyle kazanımlarını artırırken, Brent ham petrolü 26 ayın zirvesini gördü. Brent ham petrol Kasım vadeli fiyatı dün yüzde 3.8 yükseldikten sonra bugün varil başına 59.48 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrol Kasım vadeli fiyatı varil başına 52.43 dolar ile beş ayın zirvesine yükseldikten sonra 52.37 dolarda bulunuyor.

ALTIN

Altın, Kuzey Kore'de gerilimin arttığı bir ortamda güvenli liman talebinin desteğiyle ve doların üç haftanın zirvesinden gerilemesiyle dün yüzde 1'den fazla yükseldikten sonra bugün yatay seyrediyor. Spot altının ons fiyatı neredeyse değişim göstermeyerek 1,310.61'de bulunuyor ve dün 7 Eylül'den bu yana en yüksek güniçi yüzdelik kazanımını elde ederek gördüğü 1,311.50 Dolar seviyesine yakın seyrediyor. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.2 artışla 1,314.30 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)