E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalardan 20 milyar dolar kaçabilir---

Piyasalardan 20 milyar dolar kaçabilir

Piyasalardan 20 milyar dolar kaçabilir
20 Eylül 2017 - 12:49 borsagundem.com

Rabobank kıdemli stratejisi Every, Fed'in bilançosunu 2 trilyon dolara düşürmesi durumunda piyasalardan aylık 20 milyar dolar çıkış olacağını belirtti

Rabobank'ın Hong Kong'da bulunan Asya Pasifik kıdemli stratejisti Michael Every, kaleme aldığı bir raporda Fed'in 4.5 trilyon dolarlık bilançosunu 10 yıllık bir sürede 2 trilyon dolara düşürmesi durumunda küresel piyasalardan her ay düzenli olarak 20.8 milyar dolarlık çıkış olabileceğini belirtti.

Raporda, ABD'nin aylık dış ticaret açığının yaklaşık 45 milyar dolar olduğu dikkate alındığında, 20.8 milyar doların Trump'ın açığı yaklaşık yarıya indirdiği gümrük vergilerine denk geleceği ifade edildi. Bunun da gelişen piyasalarda doların azalmasıyla sonuçlanabileceği söylendi.

Rapora göre ABD dışında 10.5 trilyon dolarlık dolar cinsinden tahvil bulunmasıyla birlikte işler ciddi bir hal alabilir, fiziksel olarak dolar stoğu azalması anlamıan gelebilir.

Every, raporunda dolar/yuanda istikrar sağlanak için Çin'in küresel faiz artırımı trendine katılmaması durumunda diğer bir riskin gündeme gelebileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)