E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalardaki toparlanma devam edecek mi---

Piyasalardaki toparlanma devam edecek mi

Piyasalardaki toparlanma devam edecek mi
28 Eylül 2016 - 10:00 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasalarda yaşanan gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Başkanlık yarışında ilk münazarayı Clinton’un kazanmasının verdiği iyimserlik ABD borsalarını yukarı taşımaya devam ediyor. Ancak Deutsche Bank için kamunun kaynak aktarmayacağı açıklaması sonrasında küresel risk iştahında yaşanan kırılma tam onarılmış değil. Avrupa ve Asya borsaları satıcılı bir seyir izliyor.
Not indirimi sonrasında yaralarını sarmaya çalışan Türkiye piyasalarında dün yukarı yönlü bir seyir hakimdi. Ekonomi yönetiminin tüketici kredileri ve kredi kartı borçlarındaki genel karşılık oranlarını %4’ten %1’e çekmesi üzerine banka hisselerine gelen alımlar Borsa İstanbul’un %0,6 yükselmesini sağladı.
ABD hisselerinde ve Avrupa vadeli piyasalarındaki yükselişe paralel Borsa İstanbul’da bu sabah hafif yukarı yönlü (%0,3) bir açılış bekliyoruz. Opec toplantısından üretim kısıntısı çıkmayacağının anlaşılması üzerine petrol fiyatlarındaki gerileme Türkiye piyasalarındaki toparlanmayı destekliyor.
Ancak yükselişin kalıcılığı konusunda şüphelerimiz var. Fitch’in kredi değerlendirmesi, Suriye’deki askeri harekatın derinleşmesi ve Deutsche Bank’ın sermaye ihtiyacı gibi konulardaki belirsizlik orta vadede piyasaları baskılamaya devam edebilir.

İş Yatırım

Borsada orta vadede yön neresi olacak

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 28.09.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 28.09.2016

 

Moody's'den Türk devlerine not değerlendirmesi

 

Moody’s konuştu.. Sıra Fitch’de…

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)