E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda Yunanistan etkisi---

Piyasalarda Yunanistan etkisi

Piyasalarda Yunanistan etkisi
17 Şubat 2015 - 09:07 borsagundem.com

Dünün önemli gelişmelerinden birisi Euro Bölgesi ve Yunanistan ile yapılan görüşmelerden bir uzlaşma çıkmaması oldu

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan sabah stratejisi raporu:
   
"SABAH STRATEJİSİ"
    
ABD'de piyasaların kapalı olduğu günde BIST100 dar bir bantta hareket ederken, günü 86bin seviyesinin hafif üzerinde kapattı. Dünün önemli gelişmelerinden birisi-yurtiçi piyasalar kapandıktan sonra- Euro Bölgesi ve Yunanistan ile yapılan görüşmelerden bir uzlaşma çıkmaması oldu. Gün içerisinde 2,4458 seviyesine kadar gerileyen kur, haber sonrasında bir miktar yükseliş kaydederek 2,45 seviyesinin üzerine çıktı. Yunanistan etkisiyle endeksin hafif satıcılı başlamasını beklerken, şu aşamada etkinin sınırlı kalmasını bekliyoruz.

Yunanistan dışında, kur ve petrol fiyatlarındaki oynaklık ve FED'in faiz artırım sürecine ilişkin beklentiler ana risk kaynağı olmaya devam etmekte. Bu kapsamda, bugün ABD'den öğleden sonra gelecek olan FED New York Şubesi Empire İmalat Endeksi ve NAHB Konut Piyasası Endeksi verileri takip edilecektir. Hatırlayacak olursak, güçlü tarım dışı istihdam verisi sonrasında diğer makro verilerin zayıf seyrettiğini gözlemlemiştik.

Bugün verilerin yine zayıf gelmesi durumunda olası Dolar düzeltmesiyle birlikte yurtiçi piyasalara olumlu yansıyabilir. Günün diğer bir önemli verisi ise TSİ 12:00'de Almanya'dan açıklanacak ZEW Anketi olacaktır. Büyüme ile ilgili sinyal niteliği taşıyan söz konusu ankette iyileşme gözlenmekte. Geçtiğimiz hafta Cuma günü beklentilerden iyi gelen büyüme rakamlarıyla beraber, yüksek bir anket sonucunun- Almanya ile olan ticaret bağına istinaden- özellikle sanayi hisselerine olumlu yansıması beklenebilir. Diğer taraftan, yurtiçi fiyatlamasında majör bir etkisi olan petrol fiyatlarındaki yükselişin sürmesi durumunda, petroldeki hareketler fiyatlamalarda tekrar baskın olabilir. "
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)