E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda yön belirlemek zorlaşıyor---

Piyasalarda yön belirlemek zorlaşıyor

Piyasalarda yön belirlemek zorlaşıyor
01 Temmuz 2016 - 08:45 borsagundem.com

Yatırım Finansman; Haftanın son işlem günündeki görünümün, net bir yön tayininde karışık sinyaller verdiğini belirtti

Dün gün içerisinde 76.498-77.369 bandında dalgalı bir seyir izleyen BİST 100 endeksi günü %0.14 sınırlı değer kazanımı ile 76.817 seviyesinden tamamladı.

Geride bıraktığımız günün önemli gelişmelerinden biri S&P'nin İngiltere'den sonra Avrupa Birliği'nin de kredi notunu düşürmesi oldu. S&P, Avrupa Birliği'nin (AB) kredi notunu "AA+"dan "AA"ya düşürdü, not görünümünü ise "negatif"ten "durağan"a revize etti. S&P'den yapılan yazılı açıklamada, not indiriminin İngiltere'nin AB'den ayrılmasının (Brexit) birliğin mali esnekliği ve siyasi uyumuna zarar vereceği gerekçesiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Yeni ayın ilk işlem gününde yurtiçinde saat 10:00'da açıklanacak olan nihai İmalat PMI verisi dışında saat 11:00'daki TİM İhracat verileri ve 12:00'daki İTO İstanbul perakende fiyat endeksi verileri izlenecek. Özellikle Ramazan etkisinin enflasyona yansıması konusunda öncü bir gösterge olarak izlenecek olan İTO İstanbul endeksi, bir fikir veriyor olacak. Siyasi gündemde ise, Rusya ile ilişkiler konusunda önemli mesajların geçebileceği bir görüşme bulunuyor. Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek olan aradeniz Ekonomik İşbirliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda dışişleri bakanları düzeyinde bir görüşme gerçekleşecek.

Avrupa'da da Türkiye'dekine benzer şekilde sırasıyla Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere'nin Haziran ayı İmalat PMI verileri açıklanacak. ABD'de ise 16:45'teki Markit'in İmalat PMI verisinden çok ISM'in hazırlamış olduğu İmalat endeksi ve alt bileşenleri olan; "yeni siparişler","fiyatlar" ve "istihdam" endeksleri de izlenecek. Ancak Son Fed toplantısından çıkan mesajlar ve Brexit etkisi yıl içindeki faiz artırım ihtimalini bir hayli aşağı çektiğinden, ABD verilerinin piyasa etkisinin eskiye nazaran sınırlı kalacağına işaret ediyor.

Haftanın son işlem günündeki açılış görünümü; net bir yön tayini belirleme noktasında karışık sinyaller veriyor. Kur cephesinin oldukça sakin olduğu sabah saatleri itibarıyla emtia-küresel borsalar korelasyonu yönünü terse çevirmiş görünüyor. Petrol fiyatlarındaki $50 seviyesinin üzerindeki hafif geri çekilme ve Altın (ons) fiyatlarındaki sert yükselişe rağmen Asya borsalarındaki hafif değer kazanımı ve ABD vadelilerinin %1'e yakın değer kazancı söz konusu. Avrupa borsalarının da açılışta değer kazanımlarına devam etmesi bekleniyor. USD/TL kuru da tıpkı Dolar endeksi (DXY) ve Euro/Dolar paritesi gibi dün seans kapanışındaki seviyelerine yakın seyrediyor.

Yatay başlangıç beklediğimiz endekste 76.400-76.200 bandı ilk destek olarak izlenecek. Son 2 işlem gününde üzerinde kaldığımız bu destek bandında benzer seyrin devamında kısa vadeli tepki hareketlerinin devamı beklenebilir. 76.200'ün altında gevşeme eğilimi artacağından günlük ve kısa vadeli pozisyonları azaltmak faydalı olabilir. 77.600'ü ise yukarı yönlü hareketlerde ilk direnç olarak izleyeceğiz.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 01.07.2016

Günün önemli şirket haberleri - 01.07.2016

 

BİST-100'de bayram havası başlıyor

 

Borsa'da kar satışı gelebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)