E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda yoğun veri akışı izlenmeli---

Piyasalarda yoğun veri akışı izlenmeli

Piyasalarda yoğun veri akışı izlenmeli
29 Temmuz 2016 - 08:30 borsagundem.com

Yatırım Finansman; "Kapanışa doğru etkili olan satışlar endeksin desteğinin altında güç kaybının hızlanabileceğine işaret ediyor"

Piyasa Beklentisi
Geride bıraktığımız günde alıcılı açılış sonrasında 75.942'e kadar yükselen BİST 100 endeksi özellikle kapanışa doğru güçlenen satışlar ile geriledi ve günü %0.22 oranında sınırlı yükseliş ile 75.244'den kapandı.

Dün iç siyasi gündeme ilişkin önemli gelişmeler söz konusu idi. Özellikle YAŞ toplantısından çıkacak sonuçların yakından takip edildiği akşam saatlerinde, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarında kuvvet komuta kademesinde bir değişiklik olmadı. Sabah saatlerinde açıklanan BoJ toplantısı sonucunda ise -%0,1'lik politika faizi ve parasal tabanı yıllık bazda genişletme hedefini 80 trl Yen'de tutarken ETF'leri 6 trilyon Yen'e yükseltti, ABD Doları borç verme programını ise ikiye katlayarak 24 mlr USD'ye çıkardı.

Bugün oldukça yoğun bir takvim ile karşı karşıyayız. Yurtiçinde iç siyasi gündemin yanı sıra makroekonomik olarak 10:00'da açıklanacak olan dış ticaret dengesi öne çıkan gündem maddesi olacak. Yurtdışı makro gündemde ise büyüme verileri ön plana çıkıyor. Saat 12:00'da Euro Bölgesi, 15:30'da ise ABD'nin ilk tahmin büyüme verisi açıklanacak. Bu verilerin yanı sıra yine 15:30'daki kişisel tüketici harcamaları (PCE) verilerinin ilk tahmini enflasyon öncüsü olarak Fed'in yakın takibinde olması nedeniyle önem kazanıyor.

Küresel piyasalarda oldukça karışık ve yön tayinini zorlaştıran fiyatlamalar görülüyor. Borsa dışı enstrümanlarda petrol ve altın fiyatlarında risk iştahının sınırlı da ola canlı olduğuna işaret eden fiyatlamalar mevcut. Ancak kur cephesinde Dolar endeksindeki (DXY) hafif geri çekilmeye rağmen, 1,11'den dönerek 1,10'a doğru hareket eden Euro/Dolar paritesi kur cephesinde karışıklı yaratmakta. Lira de bu noktada karışık seyir içinde dün seans kapanışına yakın seviyelerde işlem görmekte. CDS'ler ise YAŞ toplantısında majör bir değişiklik olmaması nedeniyle hafif aşağı yönlü hareketini sürdürerek 273,7 seviyesine kadar geriledi.

Borsalarda ise BoJ'un kararının "yetersiz" görüldüğü Asya piyasalarındaki satışlardan ve ABD endeks vadelilerindeki zayıf hareketlerden anlaşılıyor. Japon borsası Nikkei'de %1 civarındaki satışlar Asya'daki satışlara öncülük ediyor. Avrupa borsalarının ise yeni günde alıcılı açılış beklentisi mevcuttur.
Haftanın son gününde yatay açılış yapmasını beklediğimiz endekste, 78.400'ü ilk destek olarak izleyeceğiz. Kapanışa doğru etkili olan satışlar sonrası saatlik grafiklerde görülen kısmi bozulma, desteğin altında güç kaybının hızlanabileceğine işaret ediyor. 74.000 ve 73.200'ün alt destekler olarak izleneceği BIST-100 endeksinde 75.900 ve 76.200 seviyeleri ise gün içi dirençler olarak takip edilecek.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Emtia ve döviz piyasasında son durum

 

Altın 1335 dolar seviyesinde

 

Dolar 3.01 seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)